Politsei algatas ränderaamistiku meeleavaldusel toimunud intsidendi peale menetluse (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florian Hartleb ÜRO rändeleppe vastasel meeleavaldusel
Florian Hartleb ÜRO rändeleppe vastasel meeleavaldusel Foto: Mihkel Maripuu

Politsei algatas tunnistajate ütluste põhjal ränderaamistiku vastasel meeleavaldusel aset leidnud tõuklemise peale väärteoasja, teatas ETV «Pealtnägija».

Detsembri hakul Vabaduse väljakul peetud ränderaamistiku vastasel meeleavaldusel toimus paljuräägitud intsident, kus ärritunud sakslane väidetevalt ründas miitingulisi, kasutades relvana lapsekäru, milles oli tema enda laps.

Sündmuste keskele jäänud lapsekäru lükanud - või meeleavaldajaid agressiivselt ramminud, nagu väidavad korraldajad - 39-aastane saksa õppejõud Florian Hartleb on paradoksaalselt ise just äärmusluse ja valeuudiste uurija ning ehkki akadeemiliselt on ta teemat risti-põiki uurinud ja politoloogia doktorikraadi cum laude tulemusega kätte saanud, tunnistab ta, et põrus elulisel eksamil, kui sattus 9. detsembril Vabaduse väljakul toimunud ÜRO rändeleppe vastasele meeleavaldusele, kus tal emotsioonid lihtsalt üle keesid.

Ühegi poliitilise jõu tööriistana ta seal ei tegutsenud, kinnitas Hartleb «Pealtnägijale» - nii tema kui ka ta eestlannast naine on küll Eesti 200 liikmed, ent riigikokku ei kandideeri.

Politsei kinnitas «Pealtnägijale», et on algatanud juhtumi asjus väärteoasja, kuid politsei pole veel otsustatud, kas Hartleb on menetlusalune ehk kas väärteo pani toime just tema ja seetõttu pole politsei ka Hartlebit menetlusest veel teavitanud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles