Vene asevälisminister: teen kõik, et USA rakette Baltimaadesse ei tuleks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Rjabkov.
Sergei Rjabkov. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

Vene asevälisminister Sergei Rjabkov lubas teha kõik, et USA keskmaarakette Baltimaadesse ei paigutataks.

Rjabkovilt küsiti pressikonverentsil, mida teeb Venemaa siis, kui USA peaks paigutama raketid Baltimaadesse, kaasa arvatud Eestisse.

«Teen kõik selleks, et see, millest te rääkisite, ei juhtuks,» vastas ta.

«Olen veendunud, et kõik, kes meie poolt on seotud välispoliitilise tegevusega, kaitsevaldkonnaga ja julgeoleku tagamisega, töötavad kui ühtne meeskond, et mitte lubada tekkida olukorral, mis tähendab kõige selle kokkuvarisemist, mis oli aastakümneid Euroopa julgeoleku olemus,» väitis Rjabkov. 

Asevälisminister rääkis pressikonverentsil ka võimalikust uuest tuumaleppest USAga. Tema sõnul oleks Venemaa valmis kaaluma uusi ettepanekuid.

Venemaa lahkus nädalavahetusel keskmaa tuumajõudude leppest (INF). Eelmisel nädalal teatas lahkumisest USA, sest Venemaa keeldub lõpetamast selle rikkumist, tootes 500-5500-kilomeetrise tegevusraadiusega tiibrakette, sh tiibraketti Novator 9M729, NATO koodnimetusega SSC-8.

Külma sõja ajal 1987. aastal sõlmitud lepe kõrvaldas kahe suurima tuumariigi keskmaa-tuumaarsenalid kuid ei takistanud teisi riike. USA president Donald Trump ütles eelmisel nädalal, et sooviks uue leppe osas läbirääkimisi pidada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles