Eesti sulgpalli esireket tõusis maailma edetabelis karjääri parimale kohale

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba sihib olümpiapääset.
Kristin Kuuba sihib olümpiapääset. Foto: Oleg Hartšenko / Eesti sulgpalliliit

Eesti sulgpalli esireket Kristin Kuuba on täna avaldatud uues maailma edetabelis tõusnud kaks kohta ja asub nüüd karjääri parimal 73. kohal.

Euroopa mängijatest asub 21-aastane Kuuba 16. positsioonil. Maailma edetabeli juht on Tai Tzu Ying Taipeist. 20 parema hulgas domineerivad Aasia mängijad ning sealt leiab vaid kaks Euroopa sulgpallurit – olümpiavõitja Carolina Marini Hispaaniast on teisel kohal ja taanlanna Mia Blichfeldti 19. positsioonil.

Eesti meeste esireket Raul Must asub käimasoleva nädala edetabelis 81. kohal. Meestest on edetabeli tipus valitsev maailmameister, jaapanlane Kento Momota. Ka meeste hulgas valitsevad edetabelit Aasia esindajad ning 20 parema seas on samuti vaid kaks eurooplast, taanlased Viktor Axelsen ja Anders Antonsen.

Maailma edetabel on aluseks nii olümpiamängudele kui maailmameistrivõistlustele pääsemisel. Nii Kuuba kui ka Musta praegused kohad võimaldaksid neile pääsu Tokyo OMile. Ametlik OMi kvalifikatsiooniperiood algab mais ja kestab aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles