Aktiveeri oma iPhone’i hädaabi SOS, enne kui hilja

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iStock

Hädaabi SOS (Emergency SOS) on üks iOS-i võimalusi, mida sul loodetavasti kunagi vaja ei lähe. Ometi on hea mõte see võimalikult kiiresti aktiveerida, sest elu on täis üllatusi, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Hädaabi SOS-i aktiveerimiseks on kaks olulist põhjust. Esiteks muidugi ootamatu ja tõsine tervishäire olukorras, kus kontakti või telefoninumbri valimine võib olla raskendatud. Teiseks põhjuseks võib olla vajadus kiiresti deaktiveerida sõrmejäljesensor või näotuvastus olukorras, kus neid funktsioone võidakse kasutada vastu telefoni kasutaja tahtmist. Olgu siis tegu röövli või oma volitusi ületava seadusesilmaga.

Hädaabi SOS aktiveeritakse 5 korda kiiresti telefoni sisselülitusnupule vajutades. Hädaolukorras saab sellega suurepäraselt hakkama ka telefoni taskust võtmata. Aktiveerides kogemata Hädaabi SOS kõne, on mõne sekundi jooksul võimalus see kõne annulleerida ning telefon annab  helisignaalidega märku protsessi käigust. Juhul kui aga soovitakse aktiveerimist märkamatult toimetada, siis on targem helisignaal sätetest välja lülitada. Hädaabi SOS-i aktiveerumisest annab teada vali helisignaal, mis vähemalt algaja röövli minema võib peletada. Sõrmejälje- ja näotuvastus deaktiveeritakse isegi siis, kui te hädaabi numbrile helistamisest loobute. Nende funktsioonide taasaktiveerimiseks on vajalik sisestada telefoni PIN-kood.

Loe Digitargast, kuidas SOS oma telefonis aktiveerida. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles