Politseinikke rünnanud mehed peatati taseri ja pipragaasiga (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri eriettevalmistuse instruktor Siim Sibrits ütles, et taseri elektrilöök paneb terve keha krampi tõmbuma.
Lõuna prefektuuri eriettevalmistuse instruktor Siim Sibrits ütles, et taseri elektrilöök paneb terve keha krampi tõmbuma. Foto: Kristjan Teedema

Mullu aprillis ostis politsei- ja piirivalveamet teenistujatele taserid ehk elektrišokirelvad, et ajakriitilises ohuolukorras tõhusalt reageerida. Vahendid on Eesti politseinike vööl olnud seega pool aastat, kuid seni on neid tulnud kasutada harva. Viimati läks seda Tartus vaja veebruari alguses.

Lõuna prefektuuri eriettevalmistuse instruktor Siim Sibrits selgitas, et ööl vastu 2. veebruari sai politsei väljakutse Tartus Lääne tänava maja korterisse, kus korteriomaniku ja külla saabunud võõraste meeste vahel oli puhkenud tüli. Teatele reageeris politseipatrull, kes andis kolmele võõrale korralduse korterist lahkuda. Külla tulnud mehed küll räuskasid, aga liikusid politseinike saatel siiski majast välja.

Kortermaja ees läks olukord taas teravaks, kui kolm joobes meest muutusid agressiivsemaks, lärmasid edasi, ründasid politseinikke ja lõid ühele jalaga vastu pead. Lähipiirkonnast kutsuti appi lisapatrulle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles