Häkkerid tungisid Austraalia parlamendi arvutivõrku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JACK GUEZ / AFP / Scanpix

Austraalia parlament avaldas täna, et ühe intsidendi käigus murti lahti parlamendi arvutivõrk ning asja uuritakse.

«Pärast ühte turvaintsidenti parlamendi arvutivõrgus rakendati võrgu ja selle kasutajate kaitseks hulk meetmeid,» teatas parlamendi kantselei. Ametnikud keeldusid kommenteerimast küberintsidendi iseloomu, kuid ütlesid, et esialgsel hinnangul andmetele ligipääsu ei saadud.

«Meil pole ühtegi tõendit, et see on katse mõjutada parlamendi töö tulemust või segada ja mõjutada valimis- või poliitilisi protsesse,» öeldi avalduses. «Meie põhitähelepanu on esialgu läinud võrgu turvalisuse tagamisele ning andmete ja kasutajate kaitsele.»

Ettevaatusabinõuna muudeti kõik parlamendi paroolid.

Peaminister Scott Morrisoni sõnul anti talle olukorrast ülevaade. «Pole ühtegi viidet, et ükski valitsusosakond või -amet on olnud sellise sissetungi sihtmärk,» lausus ta. Austraalia signaaldirektoraat (ASD) kinnitas, et töötab rünnakuga tegelemisel koos parlamendiga. See viitab, et rünnakuga võisid olla seotud tipptasemel häkkerid.

Ringhäälingu ABC teatel uurivad luureametid, kas asjaga võis olla seotud Hiina või mõni muu välisvalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles