Maksuamet puistas saarlaste kodusid: konfiskeeriti viis puskarimasinat ja 85 liitrit puskarit (31)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puskariaparaat. Pilt on illustreeriv.
Puskariaparaat. Pilt on illustreeriv. Foto: Ain Krillo

Maksu- ja tolliamet koos politseiga otsis Saaremaal läbi kuue inimese elamised ja võttis ära viis puskariaparaati ning 85 liitrit valmis alkoholi, kirjutab ERR.

Alkoholiseaduse järgi on puskari valmistamine ja villimine Eestis ka enda tarbeks keelatud, samas võitlust selle, kui rahvusjoogi legaliseerimiseks on setode hansameistrid pidanud aastaid.

Nüüd ongi saarlased üsna pettunud, et kui setod tohivad Hõrna Aare eestvedamisel hansat avalikult isegi presidendi vastuvõtul juua ja teistele pakkuda, kogunevad igal aastal kuningriigi päevale hansat mekkima ning valivad ka parima hansameistri, siis nende kraam koos aparaatidega võeti mandrilt kohale sõitnud maksu- ja tolliametnike poolt ära ning veeti takkapihta mandrile tollialattu.

«Eks see ole seadusandja tahe, kas see võiks olla Eesti riigis legaliseeritud või mitte. Maksu- ja tolliameti asi on paraku seadust täita ja alkoholiseadus ütleb väga selgelt, et puskariaparaadi omamine ja valdamine on keelatud Eesti Vabariigis,» rääkis maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Lääne talitsue juhtivinspektor Kunnar Keres.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles