Uuring: kroonilised hilinejad on õnnelikumad ja elavad kauem (3)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Hilinemine on miski, mis eriti eestlastele vastukarva on. Kellelegi ei meeldi, kui peab ootama, kuid ometi leidub palju neid, kes alatasa kella vaadata unustavad. Nagu nüüd selgub, on neil inimestel ka mingid eelised.

Harvardi meditsiinikoolis läbi viidud uuringute kohaselt on inimesed, kes on optimistlikud ja rõõmsameelsed, ka pikema eluaega. Ning on uuringuid, mis näitavad, et need, kes näiteks peole hiljaks jäävad, on just seda tüüpi tegelased – lõõgastunumad ja rõõmsamad.

«Veelgi muljetavaldavam on positiivse ellusuhtumise mõju tervisele ja elueale,» kirjutati uuringus. «Uuring näitab, et mida varem optimistlikum ellusuhtumine saavutada, seda suurema tõenäosusega võib ennustada vanaduses paremat tervist ning madalamat surmariski.»

Mis tähendab, et kui sa arvad, et suudad tunni aja jooksul teha ära kümne mehe tegemised, siis ei olegi sa oma optimismiga valel teel.

Southern Living vahendab, et on kaht tüüpi isiksusi. A-tüüp, kes hindab täpsust, tajub ka aja möödumist teravamalt. B-tüübi inimesed on loomingulisemad ja nende aeg möödub ka aeglasemalt. Lõpuks on aga õnnelikumad need, kes ei muretse väga sellepärast, kas jõuavad kuskile õigeks ajaks.

Mis õppetunni saame siit kaasa võtta? Ei soovita kellelgi oma sõpru ja kolleege küll ootama panna, kuid stressata tasuks igal juhul vähem!

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles