Suurbritannias mõisteti süüdi rumeenlasest orja pidanud paar (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31-aastane orjastatud rumeenlane aias riideid pesemas.
31-aastane orjastatud rumeenlane aias riideid pesemas. Foto: SWNS.com / Scanpix

Suurbritannias mõisteti süüdi paar, kes pidas oma majas Rumeeniast pärit orja. Rumeenlast kirjeldas kohus kui haavatavas seisus isikut. 

Kohus leidis, et 26-aastane Ion Boboc ja 24-aastane Christiana Tudor-Dobre on süüdi pettuses ning inimese sunnitööle rakendamises.

Orja alandati erinevatel viisidel. Näiteks sunniti meest ülimalt vürtsikat toitu sööma ning samal ajal filmisid orjapidajad tema reaktsiooni. Teda sunniti ka tantsima ja erinevaid füüsilisi ülesandeid täitma.

31-aastasel orjal keelati vannitoa ja köögi kasutamine, seetõttu tuli tal õues süüa ja end pesta. Samuti loobiti teda munade ja jahuga. Kohtu teatel pidi mees jooma aiavoolikust ning end metsas kergendama. Hoolimata alandamisest ja sunnitööst nimetas ta aga kohtualuseid oma perekonnaks.

Prokurör Charles Thomas võrdles rumeenlasest orja olukorda võlurpoiss Harry Potteri kohtlemisega JK Rowlingu menuraamatutes.

Ehkki rumeenlane teenis tapamajas töötades nädalas 300-350 naela (340-400 eurot), eraldati sellest talle endale iga päev vaid 1 naelsterling (1,14 eurot) küpsiste ostmiseks ning piisavalt raha, et ta saaks omale bussipileti soetada.

Politseinikud läksid naabrite vihje peale majja eelmise aasta juulis, seal peeti kinni kaks meest ja üks naine.

Alatoidetud ohvri pangakaart ja dokumendid leiti Boboci ja Tudor-Dobre magamistoast. Kaks orjapidajat mõisteti täna Bristoli kohtus süüdi, karistuse saavad nad teada 19. märtsil. Kolmas reidi käigus kinni peetud mees mõisteti õigeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles