Trump: USA-Põhja-Korea tippkohtumine peetakse Hanois

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un 2018. aasta 12. juunil Singapuris ajaloolisel tippkohtumisel.
USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un 2018. aasta 12. juunil Singapuris ajaloolisel tippkohtumisel. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump teatas reedel, et tema eelseisev tippkohtumine Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga peetakse Vietnami pealinnas Hanois. 

USA president Donald Trump teatas reedel, et tema eelseisev tippkohtumine Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga peetakse Vietnami pealinnas Hanois. 

"Minu esindajad lahkusid äsja Põhja-Koreast pärast väga viljakat kohtumist ja leppisid kokku minu teise tippkohtumise aja ja koha Kim Jong-uniga. See leiab aset Vietnamis Hanois 27. ja 28. veebruaril. Ootan võimalust näha esimees Kimi ja viia edasi rahuüritust!" säutsus Trump Twitteris. 

Ühendriikide presidendi sõnul "saab Põhja-Koreast Kim Jong-uni juhtimisel võimas majandusjõud". 

"Ta võib mõnesid üllatada, kuid mitte mind, sest mina olen teda tundma õppinud ja saan täielikult aru, kui võimekas ta on. Põhja-Korea muutub teistsuguseks raketiks - majanduslikuks!" säutsus Trump. 

Põhja-Korea ei ole veel kinnitanud tippkohtumise toimumist kuupäevadel, mille Trump tegi teatavaks teisipäeva õhtul kongressis peetud aastakõnes olukorrast riigis. 

Kim ei maininud seda reedel kohtumisel Põhja-Korea sõjaväe juhtkonnaga, mis keskendus riigimeedia andmeil vajadusele kaasajastada sõjaväge samal ajal selle ridades parteidistsipliini säilitades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles