Saksa meedia: Brüssel on täis Vene ja Hiina spioone (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipud Euroopa Komisjoni hoone juures.
Euroopa Liidu lipud Euroopa Komisjoni hoone juures. Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / Scanpix

Euroopa Liidu süda on täis Vene ja Hiina spioone ning diplomaatidel on soovitatud teatud sööklaid Euroopa kvartalis vältida, teatas Saksa väljaanne ametnikele viidates.

EL-i välisteenistus (EEAS) on hoiatanud, et Brüsselis tegutseb sadu Venemaa ja Hiina luureagente, vahendab Saksa väljaanne Welt am Sonntag.

EEAS-i hinnangul viibib Brüsselis umbes 250 Hiina ja 200 Venemaa spiooni. Selle tõttu on diplomaatidel ja sõjaväeametnikel soovitatud vältida teatud piirkondi Brüsseli Euroopa kvartalis, nende hulgas ühte populaarset sööklat ning Euroopa Komisjoni peahoone läheduses asuvat kohvikut.

Välisteenistuse ametnike sõnul lähtub luuretöötajate tegevus nende riikide saatkondadest või kaubandusesindustest. EEAS-i ametnikud lisasid, et Venemaal on olnud alati Brüsselis suurel hulgal agente.

Luuretegevus on Brüsselis avalik saladus ning arvestades linna tähtsust EL-i asjaajamise keskuse ja NATO peakorteri asukohana, on see ka täiesti loomulik.

Welti artiklis tuuakse välja, et peale Vene ja Hiina agentide on Brüsselis tõenäoliselt tegevad ka Ameerika Ühendriikide ja Maroko luurajad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles