Joobekahtlusega American Airlinesi piloot vahistati mõned minutid enne õhkutõusu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma American Airlines lennukid.
Lennufirma American Airlines lennukid. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / Scanpix

Lennufirma American Airlines piloot vahistati vaid mõni minut enne seda, kui pidi alustama Manchesterist teekonda Ameerika Ühendriikidesse.

Korrakaitsjad tegid neljapäeva ennelõunal väljasõidu Manchesteri lennujaama, sest olid saanud kõne, et American Airlinesi piloot võis olla alkoholi mõju all.

62-aastane mees vahistati ning tema osas algatati täiendav juurdlus.

Piloot pidi kell 11.05 alustama lendu Machesterist Philadelphiasse, kuid lend AA735 tühistati tema vahistamise tõttu.

Lennufirma kinnitas, et nende töötaja on vahi alla võetud ning teatas, et turvalisus on nende suurim prioriteet. Samuti vabandas American Airlines klientide ees.

Pilootidele rakenduvad alkoholitarbimise osas ranged nõuded, nende veres ei tohi olla 100 milliliitri kohta rohkem kui 20 milligrammi alkoholi. Suurbritannias võib näiteks autojuhtidel olla veres kuni 80 milligrammi alkoholi 100 milliliitri vere kohta.

Eelmise aasta novembris vahistati Jaapani piloot, kes pidi alustama lendu Londoni Heathrow lennujaamast. Tema verest leiti alkoholi üheksa korda üle lubatud piiri.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles