Talumehed võtsid Klavani meeskonnakaaslased pantvangi!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolo Barella pidi kodukandi talunikega läbi rääkima minema.
Nicolo Barella pidi kodukandi talunikega läbi rääkima minema. Foto: MATTEO CIAMBELLI/SIPA/SCANPIX

Cagliari jalgpallimeeskond kohtub täna võõrsil AC Milani meeskonnaga (otsepilt Postimehe ja Kanal 12 eetris). Tiimi reis Sardiiniast mandrile ei kulgenud aga plaanipäraselt, sest kohalikud talumehed ei lubanud vutimeestel lennukile minna, vahendab AFP Itaalia meediat.

Cagliari meeskond soovis eile õhtul oma Asseminello treeningkompleksist siirduda lennukile, et jõuda varakult Milaanosse kohale. Vutiklubi baasi ümbritsenud sadakond talumeest arvasid aga teisiti ja blokeerisid kõik treeningkompleksist välja viivad teed.

Esialgu proovisid liiga madalate piima kokkuostuhindade tõttu protesteerivate talunikega läbi rääkida peatreener Rolando Maran ja klubijuht Mario Passetti, kuid asjatult. Olukorra päästsid Sardiiniast pärit mängija Nicolo Barella ja brasiillane Joao Pedro, kes ühinesid korraks meeleavaldusega ja lõid demonstratiivselt ümber piimamannerguid. Selle peale lubasid talunikud tiimi bussil lennujaama suunas lahkuda, kuid õige lennuaeg oli selleks ajaks juba möödunud.

Mõistagi ei ole talunikel midagi jalgpallurite või klubi vastu, vaid nad kasutasid Cagliarit ära kui Sardiinia au ja uhkust, et enda hädadele tähelepanu tõmmata. Gazetta Dello Sport tsiteeris üht meeleavaldajat, kes selgitas oma motivatsiooni: «Tahame üksnes oma õigusi kaitsta. Me toodame piima hinnaga üks euro pluss maksud ja ei kavatse sellest taganeda. Kui nad ei suuda seda mõistliku hinnaga maha müüa, pole see meie süü.»

Cagliari on Itaalia kõrgliigas 15. kohal. Väljalangemistsoonist lahutab neid neli punkti. Ragnar Klavan peab praegu taas vigastuspausi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles