Briti saadikud nõuavad kohutava praamilepingu sõlminud ministri tagandamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia transpordiminister Chris Grayling.
Suurbritannia transpordiminister Chris Grayling. Foto: Alberto Pezzali / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Suurbritannia transpordiminister Chris Grayling sõlmis avalikkust teavitamata veolepingu ettevõttega, millel pole laevu ega laevatamise kogemust.

Sel nädalal jõudis avalikkuse ette fiasko seoses Brexiti järgse kaubaveoga, kus transpordiminister Grayling sõlmis valitsuse jõuluvaheajal omapäi transpordilepingu ettevõttega Seaborne Freight, et kindlustada leppeta Brexiti korral püsiv kaubavahetus üle Inglise kanali.

Paraku ilmnes, et 13,8 miljoni naela suuruse lepingu saanud ettevõte ei oma laevu ega laevatamise kogemust.

Mitmed parlamendisaadikud on väljendanud arvamust, et Grayling peaks tagasi astuma. Tsiviilteenistuse endine juht Bob Kerslake märkis, et juhtum peegeldab ilmekalt seda, milline segadus Suurbritannias Brexiti eel valitseb.

Üks tooride parlamendisaadik nimetas Graylingi kõndivaks katastroofitsooniks ja lisas: «Ilma leppeta Brexit on suur üleriiklik kriis ning sellised juhtumid annavad mõista, et meil ei ole ametis inimesi, kes suudaksid sellele vastata.»

Eile teatas aga peaministri kabinet, et peaminister Theresa Mayl on Graylingi osas täielik usaldus.

Leppeta Brexiti osas valitseb rahvusvahelises majanduses üha suurem mure. Jaapani Euroopa ärinõukogu, mis esindab Euroopas 85 Jaapani ettevõtet, teatas sel nädalal, et valmistub rasketeks tagajärgedeks, mis kaasnevad Euroopa Liidust leppeta lahkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles