Eripensionär ei saa pensionäridele mõeldud soodustusi

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšornobõlis oldud aja eest varem pensionile jäänud Urmas Raual pole kasu pensionitunnistusest ega represseeritu kaardist – PPA silmis pole Raud pensionär.
Tšornobõlis oldud aja eest varem pensionile jäänud Urmas Raual pole kasu pensionitunnistusest ega represseeritu kaardist – PPA silmis pole Raud pensionär. Foto: Margus Ansu

Urmas Raud on 61-aastane tartlane, kes sai ligi kolm aastat tagasi pensionile, kuna käis kaheksakümnendate teisel poolel koos ligi 5000 Eesti mehega Tšornobõli tuumajaama plahvatuse tagajärgi koristamas. Ta justkui on riigi silmis pensionär, aga ei ole ka: Raud ei saa ID-kaarti ja passi taotlemisel politsei- ja piirivalveametist (PPA) pensionärile mõeldud soodustust, vaid peab maksma täishinna.

Urmas Raud on 61-aastane tartlane, kes sai ligi kolm aastat tagasi pensionile, kuna käis kaheksakümnendate teisel poolel koos ligi 5000 Eesti mehega Tšernobõli tuumajaama plahvatuse tagajärgi koristamas. Kuigi ta justkui on riigi silmis pensionär, siis ei ole ka – Raud ei saa ID-kaarti ja passi taotlemisel politsei- ja piirivalveametist pensionärile mõeldud soodustust, vaid peab maksma täishinna.

Mu pension on ligi 300 eurot, sellest 50 eurot maksta passi ja ID-kaardi taotlemisele võtaks kuuendiku sissetulekust, sõnas Urmas Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles