USAs käib presidendikampaania pikk ja selgusetu avamäng (3)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametisoleva presidendina on Donald Trumpil järgmistel valimistel niikuinii eelis, kuid seni on läinud tal konkurentidest paremini ka kampaaniaraha kogumine. FOTO: Jacquelyn Martin/Ap/Scanpix
Ametisoleva presidendina on Donald Trumpil järgmistel valimistel niikuinii eelis, kuid seni on läinud tal konkurentidest paremini ka kampaaniaraha kogumine. FOTO: Jacquelyn Martin/Ap/Scanpix Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix

Kui võrrelda USA presidendivalimisi ja kõike sellele eelnevat poliitilise teatriga, on kahtlemata tegemist kõige suurejoonelisema lavavormi – ooperiga.

Ning eelmäng, mis kõlab enne, kui eesriie lõpuks avaneb, on USAs 2020. aastal toimuvate valimiste eel juba käimas. Pole oluline, et seni on täiesti selgusetu, mida see teatritükk endast kujutab. Teada on vaid, et see tõotab kujuneda üsna pikaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles