VEB-fondist miljonit ootav Tiit Vähi: Jürgen Ligi valetab! (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Tiit Vähi.
Pildil on Tiit Vähi. Foto: Tiit Loim /

VEB-fondi sertifikaadiomanikele hüvitise maksmise otsustamine on noatera peal, toetus ja vastuseis eelnõule jaguneb riigikogus enam-vähem pooleks ning on ajanud tülli omavahel poliitikud ning raha ootavad ettevõtjad, vahendas Äripäev.

Näiteks toetuse väljamaksmise vastu oleva Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi ütles, et sertifikaadiomanikud on tema veendumuse kohaselt need odavalt kokku ostnud ning tõi näiteks endise peaministri ja ettevõtja Tiit Vähi. Viimane ei jäänud vastust võlgu ning ütles, et tema hinnangul Jürgen Ligi valetab, sest ei tema ega Silmet ole ostnud juurde ega müünud ühtegi sertifikaadipoega. Pikemalt Äripäevast.

Ajakirjanikud Anvar Samost ja Toomas Sildam arutlesid pühapäeval saates «Samost ja Sildam» tuliselt VEB-fondi sertifikaadiomanikele raha maksmise teemal. Samost ütles irooniliselt, et see tõi hämmastava erakondade koostöö, aga maksumaksja raha selle jaoks kasutada ei tohiks.

Esmaspäeval arutatakse koalitsiooninõukogus, kas tuleks teha otsus, kas hüvitada kunagistele VEB-fondi sertifikaatide omanikele õigluse nimel 15 miljonit eurot.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles