Galerii: Protestides Haiti presidendi vastu on surma saanud mitu inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haiti opositsiooni toetavad meeleavaldajad on juba neli päeva protestinud pealinnas Port-au-Prince’is ning ka mujal riigis president Jovenel Moïse’i vastu, nõudes tema tagasi astumist. Rahutustes on surma saanud vähemalt neli inimest ja kümned on saanud vigastada.

Paljud haitilased süüdistavad Moïse’i ja tema ametnikkonda korruptsioonis ning viimastel päevadel lahvatanud meeleavalduste käigus on protestijad süüdanud autorehve ning loopinud kive.

Rahutused on mitmel pool riigis sundinud linnajuhte tühistama märtsi algusesse kavandatud karnevale.

Alates 2017. aastast Haitil võimul olnud Moïse on kutsunud opositsiooni alustama kõnelusi, kuid siiani tulutult.

Tema vastasleer kutsus rahvast tänavatel pärast seda, kui kohturaportis väideti, et ametnikud ja endised ministrid kasutasid oma huvides arengulaene, mida Haiti sai pärast 2008. aastat Venezuelalt. Raporti kohaselt oli asjaga seotud ka president Moïse.

Haiti on Kariibi mere riikidest vaeseim ning 60 protsenti sealsetest elanikest peab hakkama saama vähem kui 2 USA dollariga päevas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles