Vanglast vabanev sarivägistaja kavatseb Eestis lahkuda (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Pesur vägistas nelja naist.
Eero Pesur vägistas nelja naist. Foto: «Reporter» / Kanal 2

Harju maakohus kaalus nelja naise vägistamises süüdi mõistetud ning märtsis vanglast vabanevale Eero Pesurile karistusjärgse käitumiskontrolli kohaldamist, kuid leidis, et see ei ole võimalik, kuna mees kavatseb Eestist lahkuda.

Kohus ei rahuldanud Tallinna vangla taotlust Pesurile (40) karistusjärgse käitumiskontrolli kohaldamiseks.

Seaduse järgi ei ole Pesurile võimalik käitumiskontrolli kohaldada, kuna tal puudub kindel elukoht Eestis. See tähendab, et Pesur kavatseb asuda elama välismaale. BNS-i andmetel kavatseb asuda elama Norrasse.

Kuna Pesurile käitumiskontrolli kohaldamist arutas kohus kinniste uste taga, siis ei ole kohus nõus avalikustama, kuhu täpsemalt Pesur ümberasuda kavatseb.

Pesuri süüdimõistmine jõustus 2013. aasta septembris, kui riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele ning jõustus talle mõistetud 12-aastane vanglakaristus, mida lühimenetluse tõttu vähendati ühe kolmandiku võrra.

Kohus Pesuri üle oli kannatanute eraelu kaitseks kinnine ning avalikkusele protsessil toimuva kohta infot ei antud.

Süüdistuse järgi vägistas Pesur Tallinnas ja Harjumaal aastatel 2009-2011 kokku neli naist.

Pesuri karistusaega arvestatakse tema kinnipidamisest 2011. aasta 19. märtsil.

Pesur tunnistas end süüdi ühe naise vägistamises 2011. aasta 22. jaanuaril Pääsküla raudteejaamas ja sama aasta 18. märtsil Suur-Ameerika tänaval, kuid eitas vägistamist 2009. aasta 28. mail Rae vallas Peetri külas ja 2011. aasta 18. märtsil Kosmose kino lähedal.

Eesti kiirendusvõistlustel tuntust kogunud Pesur peeti nendes kuritegudes kahtlustatuna kinni päev hiljem Tallinnas.

Kriminaalasja uuris Põhja prefektuur ja uurimist juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles