Indias on puskari joomise tõttu surnud üle saja inimese (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puskarimürgitusega haiglasse toodud mees Saharanpuris Uttar Pradeshi osariigis Indias.
Puskarimürgitusega haiglasse toodud mees Saharanpuris Uttar Pradeshi osariigis Indias. Foto: STR/AFP/Scanpix

India kahes osariigis on salaalkoholi joomise tagajärjeld surnud rohkem kui sada inimest, teatasid riigi politsei ja ajakirjandus.

Paljud neist, kes surid Uttarkhandi osariigis Haridwaris ning naaberosariigi Uttar Pradeshi kahes piirkonnas, kurtsid ametnike ja sugulaste sõnul kõhuvalu ja hingamisraskuste üle.

«Ta kurtis ränka kõhuvalu, nii et ma viisin ta süsti saama,» rääkis ühe ohvri naine Hira Lal uudisteagentuurile ANI.  «Pärast seda hakkas tal parem ja koju jõudmise järel ta magas. Aga siis tuli valu tagasi, nii et me viisime ta haiglasse ja nad võtsid ta sinna sisse.»

Uttar Pradeshi osariigi Saharanpuri piirkonna juht Alok Kumar Pandey ütles läinud nädalal, et paljud ohvrid surid arstide hinnangul maksa- ja hingamiselundkonna probleemide tõttu.

Puskari joomise tõttu surnu lähedased Saharanpuri haiglas Uttar Pradeshi osariigis.
Puskari joomise tõttu surnu lähedased Saharanpuri haiglas Uttar Pradeshi osariigis. Foto: STR/AFP/Scanpix

Politsei on surmadega seoses vahistanud neli inimest.

«Lõplik ohvrite arv Haridwaris on 36 ning veel 18 inimest saab ravi,» lisas piirkonna politseijuht Janmaijai Prabhakar.

Uttar Pradeshi ametnikud ei kinnitanud täna täpset seal puskari joomise tõttu surnud inimeste arvu, kuid ajalehtede Indian Express ja Times of India andmeil on osariigis surnud vähemalt 69 inimest.

Ebaseaduslikult toodetud alkoholi tarbimine on Indias laialt levinud, kuna paljud ei saa endale lubada ametliku vägijoogi ostmist.

Viimati nõudis puskar Indias sedavõrd palju inimelusid 2011. aastal, kui Lääne-Bengali osariigis sai surma 172 ebaseaduslikku alkoholi joonud inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles