Millal pöörduda abivahendikeskuse füsioterapeudi poole?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fotolia

ITAKi abivahendikeskuse füsioterapeut on põhjalikult kursis liikumiseks ja igapäevatoiminguteks vajalike abivahendite ja nende kasutamisega erinevate terviseseisundite puhul. Koos ITAKi füsioterapeudiga saate valida endale sobiva abivahendi, seda proovida, sobivaks kohandada ja õppida seda õigesti kasutama.

Keda nõustab ITAKi füsioterapeut?

  • kõiki alates väikelastest kuni eakateni
  • nii traumaga inimesi kui ka neid, kelle tegevusvõime on püsivalt häiritud
  • inimesi, kelle tegevusvõime on langemas haigustest tingituna
  • neid, kes oma terviseseisundi tõttu vajavad erilist abi hügieeni, hooldustoimingute ja olmetegevustega
  • inimesi, kes lamavad pikaajaliselt ning vajavad asendravi abivahendeid deformatsioonide ja kontraktuuride ennetamiseks ning lamatiste vältimiseks
  • inimesi, kes ei saa iseseisvalt liikuda ning vajavad abivahendeid liikumisel, istumisel ja seismisel
  • füsioterapeute ja spetsialiste, kes vajavad abivahendite alast nõu

Millega saavad ITAKi füsioterapeudid aidata?

Sobiva abivahendi valimine ja kasutama õpetamine

Füsioterapeut aitab leida sobiva abivahendi, mis parandaks inimese elukvaliteeti või tegevusvõime säilitamist, taastamist ja tõstmist. Kogenud füsioterapeut oskab märgata erinevaid nüansse ning soovitada abivahendeid, mis kompenseerivad tegevusvõime langust ja soodustavad aktiivset igapäevaelu jätkamist.

Foto: ITAK OÜ

ITAKi kogenud füsioterapeut Margit Mäll.

Erilahenduste leidmine, kui standardne abivahend ei sobi

Kui standardlahendusest ei piisa ja abivahend vajab täiendavat kohandamist või muud erilahendust, kaasatakse ITAKi abivahendi tehnik, kes koostöös füsioterapeudiga töötab kliendi vajaduste põhjal välja tervikliku lahenduse.

Muutuva seisundi jälgimine

On oluline, et abivahendit kasutav inimene säilitaks kontakti spetsialistiga ja annaks teada, kuidas tal läheb. Nii saab terviseseisundi muutudes vajadusel abivahendit kohandada või leida uue abivahendi, mis vastab muutunud tegevusvõimele. Võib juhtuda, et abivahendit ei lähegi enam vaja ja sellest võib loobuda.

Pikaaegne tugi püsiva liikumisraskuse puhul

Kaasasündinud või pikaaegsete haiguste puhul, mille tõttu tegevusvõime on püsivalt vähenenud, võivad inimesed vajada abivahendeid kogu elu jooksul. ITAKi füsioterapeut jälgib kliendi seisundit ja tagab, et kliendil oleksid sobivad abivahendid, mis aitavad tal igapäevaselt toime tulla.

Foto: Fotolia

Füsioterapeut suhtleb vajadusel kliendi lähedaste ja arstidega, et leida parim lahendus

Abivahendikeskuse füsioterapeudi jaoks on oluline saada võimalikult palju infot inimese terviseseisundi kohta, et soovitada abivahendeid, mis just seda patsienti aitavad. Selleks suhtleb ta vajadusel ka meditsiini-, hooldus-, haridusasutuse töötajate ja inimese lähedastega.

Koolitused ja koostöö teiste füsioterapeutide ning asutustega

ITAKi füsioterapeutide poole saavad pöörduda ka teiste asutuste spetsialistid, kes vajavad abivahendite alast nõu või koolitust. Abivahendikeskuse füsioterapeudid hoiavad end kursis uute abivahenditega ja viivad läbi koolitusi nende tutvustamiseks ja kasutama õpetamiseks. ITAKi füsioterapeudid teevad koostööd Lõuna-Eesti suuremate kliinikumidega, erinevate taastusravi- ja rehabilitatsiooniasutustega, hooldekodudega, erivajadustega laste koolide ja lasteaedadega ning asenduskodudega.

Kui palju maksab füsioterapeudi konsultatsioon?

Abivahendi soetamisel ITAKist on kliendile ette nähtud TASUTA konsultatsioon. ITAKi füsioterapeudid tegutsevad igapäevaselt Tartu teeninduspunktis, kuid kokkuleppel külastavad asutusi ja kodusid ka muudes asukohtades.

Võta ühendust ITAKi füsioterapeudi või terapeudiga

Margit Mäll

füsioterapeut

margit@itak.ee

tel. 737 00 93

Margit tunneb hästi kõiki ITAKi pakutavaid abivahendeid ja nõustab, millist abivahendit valida erinevate liikumishäirete puhul. Nõu võib küsida ka voodihaige hooldamise kohta. Margit tellib sobivad abivahendid, mida pole ITAKi tavavalikus.

Anett Treier

terapeut

anett@itak.ee

tel. 737 00 96

Terapeut Anett aitab teil leida sobiva abivahendi, kohandab selle koos tehnikuga teile sobivaks ning juhendab abivahendit õigesti kasutama.

Copy
Tagasi üles