Mida lemmikloomale sõbrapäevaks kinkida – mikrokiip, kuivtoit või šampoon?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Loomulikult võib osta kõik kolm, kuid alljärgnevalt anname ülevaate, kuidas leida oma lemmikule sobivaim toode. Lisaks sellele on käimas PetCity lemmiklooma kauplustes sõbrapäevakampaania, mille ajal saab nimetatuid tooteid tunduvalt soodsamalt.

Mis on mikrokiip ja milleks seda vaja

Mikrokiip on väike, lemmiklooma naha alla süstitav kapsel, mis sisaldab unikaalset numbrikombinatsiooni. Selle naha alla süstimine ei ole valusam, kui tavaline regulaarne vaktsineerimine. Sisuliselt on kiip  kui lemmiklooma isikukood, sest just kapslil olev info on lemmiku identifitseerimiseks oluline teave. Kadunud lemmiku puhul aitab kiip looma omanikuga kokku viia, sh juhtumitel, kui lemmikloom on kadunud väljaspool Eestit. Sellisel juhul on kindlasti tarvis kanda lemmik üleeuroopalisse registrisse (Europetnet), mis on tasuline. PetCity sõbrapäevakuu kampaania ajal on registrikanne hinna sees. Mikrokiipimine PetCity kauplustes sisaldab visiiditasu, lemmiklooma tervisekontrolli, mikrokiibi paigaldamist ning kiibi andmete sisestamist üleeuroopalisse registrisse, mida Eestis haldab Eesti Väikeloomaarstide selts.

Kanna andmed registrisse!

Kui sinu lemmikul on kiip, mis ei ole registrisse kantud, on kiip kasutu. Eestis on kolm kiibiregistrit.

Eesti Kennelliidu register http://register.kennelliit.ee/

Spin TEK tasuta Lemmikloomaregister: https://www.llr.ee/e-teenindus

 Eesti Väikeloomaarstide seltsi hallatav lemmikloomaregister (tasuline, kuid teeb koostööd rahvusvahelise kiibiregistriga): http://lemmikloomaregister.ee/

Sõbrapäevaks kvaliteetne kuivtoit nii koerale kui kassile

Kuivtoidu juures on kõige tähtsam selle koostis ning toidu sobivus lemmikule. Toidu sobivust loomale saab hinnata tema väljaheidete järgi. Kui lemmikul tuleb tagant rohkem välja, kui ta ära sööb, tähendab see seda, et toit ei seedu hästi. Loomulikult ei ole heaks märgiks ka jooksvad silmad, mustad kõrvad, kõõmane või punetav nahk, kratsimine, kõhulahtisus või -kinnisus. Hea ei ole ka märgatav kaalutõus või -kadu.

Õige toidu leidmiseks tuleb õppida lugema etikette. Lähtuda võiks esimesest viiest komponendist. Kindlasti võiks võimalusel välistada toidud, mille koostisainete nimistus on suhkur, kunstlikud maitsetugevdajad ja värvained ning loomsed kõrvalsaadused. Igasugused kõrvalsaadused (olgu need ka taimsed) on üldjuhul madala toiteväärtusega ning nagu nimigi ütleb, on need igasugused ülejäägid. Hea  lemmikloomatoit sisaldab lihajahu või liha, teravilju, puu-, köögi- ja juurvilju ning mineraalaineid (toortuhk).

Pidupäevaks pese lemmik puhtaks

Naha väljanägemist ning seisukorda aitavad parandada tõhusad karvahooldusvahendid, spetsiaalsed ravišampoonid ja õlid. Kuna šampoonide valik on lai, siis peab õige toote leidmiseks täpselt teadma, millist šampooni looma karvkate vajab, lähtudes ühtlasi lemmiklooma elustiilist. Sobivaima šampooni ja palsami leidmiseks on hea konsulteerida spetsialistiga, näiteks kogenud lemmikloomahooldajaga. Meeles tuleb aga pidada, et inimestele mõeldud šampoonid lemmikutele ei sobi, kuna koera ja inimese naha pH-tase on väga erinev. See tähendab seda, et inimeste šampoonid kuivatavad liigselt looma nahka.

Lisaks on PetCity sõbrapäevakuu kampaaniaga võimalik head teha ka teistele, sest kaks on soodsam. Sõpru tuleb hoida!

Copy
Tagasi üles