NATO hävitajad saatsid eelmisel nädalal Vene lennukeid seitsmel korral (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad.
NATO hävitajad. Foto: SCANPIX

Baltimaade õhuruumi valvavad NATO hävituslennukid tõusid eelmisel nädalal Läänemere kohal lennanud Vene sõjalennukite tuvastamiseks ja saatmiseks õhku seitsmel korral, teatas Leedu esmaspäeval.

Teisipäeval tõusid alliansi hävitajad saatma transpordilennukit An-26, mille transponder oli välja lülitatud, kuid mis hoidis lennujuhtidega sidet ja millel oli eelnev lennuplaan.

Kolmapäeval tõusid hävitajad kaks korda õhku, et saata Vene hävitajat Su-24M ning ühte pommitajat Il-22, millel olid kaasas kaks hävitajat Su-35. Nad lendasid Kaliningradi oblastisse.

Su-24M-i transponder oli väljas, ta ei hoidnud lennujuhtidega sidet ning tal polnud eelnevat lennuplaani. Pommitaja hoidis raadiosidet ja tal oli kinnitatud lennuplaan, kuid lennuk ei kasutanud transponderit.

Kolmel korral saadeti neljapäeval Kaliningradi oblastist Mandri-Venemaale lennanud sõjalennukeid, mille seas oli transpordilennuk An-26, pommitaja Il-20 ja kaks hävituslennukit Su-35.

Transpordilennuk ja pommitaja hoidsid lennujuhtidega sidet, aga transpordilennukil oli transponder välja lülitatud. Hävitajad ei hoidnud lennujuhtidega sidet, nende transponder oli väljas ning neil puudus eelnev lennuplaan.

NATO hävitajad tõusid korra õhku ka reedel. Siis saadeti Kaliningradi lennanud transpordilennukit Il-78, mille transponder oli sees ning mis hoidis lennujuhtidega raadiosidet ja järgis kinnitatud lennuplaani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles