Komisjon saatis kaitseväe luurele lisaõigusi andva eelnõu suurde saali (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn
Kaitseväe kolonn Foto: Mailiis Ollino

Riigikaitsekomisjon arutas eelnõu, mis muu hulgas annab kaitseväe luurele lisaõigusi ning otsustas üksmeelselt saata selle suurde saali.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Madis Milling ütles BNSile, et kaitseväe luurele lisaõiguste andmise küsimuses on lõpuks saavutatud üksmeel. «Riigikogu komisjonid jõudsid üksmeelele ning kaitse- ja siseministeerium jõudsid üksmeele,» sõnas Milling. «Lõpuks on selles asjas konsensus käes.»

Ta märkis, et erimeelsused selles küsimuses ei olnud maailmavaatelised, vaid pigem oli probleeme detailides. 

Kaitseväe korralduse seaduse muutmise seaduse eelnõu muudab kaitseväe luuretegevusega seotud õigusi. Näiteks on plaanis anda kaitseväele õigus teha teatud infokogumise toiminguid väljaspool Eesti riiki. Seni oli kaitseväel selline õigus ainult rahvusvahelise sõjalise operatsiooni piirkonnas.

Samuti laiendab seadus kaitseväe õigusi tegutseda olukorras, kus info kogumine eeldab oma isiku varjamist. Selleks on ette nähtud variisiku regulatsioon, mille järgi kaitseväelase seos kaitseväega on varjatud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles