KOHALIK VAADE. Kataloonia separatistid astuvad kohtu ette

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid paar päeva pärast seda, kui Madridi tänavatele kogunesid meeleavaldajad, kes heidavad peaminister Pedro Sánchezile ette vastutulelikkust Kataloonia iseseisvusmeelsete suhtes, algab ülemkohtus protsess 12 katalaani separatisti üle, kellele on esitatud Kataloonia lahkulöömiskatsega seotud süüdistused. 
Vaid paar päeva pärast seda, kui Madridi tänavatele kogunesid meeleavaldajad, kes heidavad peaminister Pedro Sánchezile ette vastutulelikkust Kataloonia iseseisvusmeelsete suhtes, algab ülemkohtus protsess 12 katalaani separatisti üle, kellele on esitatud Kataloonia lahkulöömiskatsega seotud süüdistused. Foto: Alejandro Martinez Velez/sputnik/scanpix

Täna algav ajalooline kohtuprotsess Kataloonia 2017. aasta oktoobri ebaseadusliku referendumi ja sellele järgnenud iseseisvuse väljakuulutamise üle leiab aset Hispaania poliitika jaoks kriitilisel ajal.

Üheksa vahi all viibivat Kataloonia poliitikut ja aktivisti seisavad silmitsi kohtuprotsessiga, kus neid süüdistatakse muu hulgas ülestõusu õhutamises. Kolmele endisele Kataloonia valitsusliikmele, kes vabastati uurimise ajaks kautsjoni vastu, on esitatud kergem süüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles