GALERII: Lõuna-Eesti kaitseliitlastel algas uus väljaõppetsükkel

Sander Silm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Lõuna Maakaitseringkonda kuuluvatel malevatel algas tänavu uus kolme aasta pikkune väljaõppetsükkel, mis esimesel aastal keskendub lahingutegevusele hoonestatud alal ehk teisisõnu õpivad kaitseliitlased linnalahingute läbiviimist.

Lõuna Maakaitseringkonda kuuluvad Tartu, Põlva, Valga, Võrumaa ja Sakala malevad ning eelmisel nädalavahetusel harjutas Tartu maleva lahingukompanii Nursipalu harjutusväljakul linnalahingute läbiviimist.

«Päris sõjas on linnalahingud väga ohvriterohked, mistõttu on siinkohal eriti olulised nii üksikvõitleja sõdurioskused kui ka üksuse koostöövõime,» rääkis lahingukompanii ülem, leitnant Märt Reedi.

KL Tartu maleva pealik, kolonelleitnant Kalle Köhler lisas, et Tartu malev tänab siinkohal ühtlasi ka Rõuge valla inimesi kui ka vallavalitsust, kes võimaldas õppust läbi viia ka nädalavahetusel.

«Kui räägitakse igaühe panustamisest riigikaitsesse, siis võib tunduda see mõnikord tühja sõnakõlksuna, kuid tegelikult on Rõuge vald andnud riigikaitsesse arvestatava panuse,» ütles malevapealik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles