Mida tellivad mehed, kui nad tahavad naistele esimesel kohtingul mulje avaldada?

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Huy Phan / Pexels

Rahvusvaheline uuring kinnitas, et mehed eelistavad teatud kindlat toitu, kui nad on seksuaalselt motiveeritud.  Ilmselt paneb alateadvus arvama, et nii mõjuvad nad vastassugupoolele ligitõmbavamalt.

Kiviajal oli asi selge — kui tahtsid tugev välja paista, tuli liha süüa. Nii võis ka ümberringi luuravatele ohtudele julgemini silma vaadata. Seega võivad selle rahvusvahelise uuringu tulemused olla seotud ka evolutsiooniga, kuna nad näitavad laias laastus, et ka tänapäeva mees tellib meelsasti liha, kirjutab Stern. 

Monashi Ülikooli teadlased Melbourne'is, Austraalias tegid 1600 osavõtjatega Austraaliast, USAst ja Suurbritanniast erinevaid katseid, et luua võimalik seos seksuaalse motivatsiooni ja lihatarbimise vahel. 

Esimeses katses näidati osalistele ligitõmbavate naiste ja meeste pilte, seejärel küsiti neilt, kas nad tahaksid pigem vinnutatud liha  taimset imitatsiooni või päris vinnutatud veiseliha. Teises katses jaotati osalised kahte gruppi. Esimeses grupis tuli endale ette kujutada romantilist kohtingut, teises lõbusat õhtut samast soost sõpradega. Kolmandas testis rakendati sarnaseid manipulatsioonitehnikaid, seejärel pidid osalised valima kolme toidu vahel — liha, vegan ja vegetaarse toidu vahel. 

Kas liha on seksikas?

Tulemused avaldati väljaandes Food Quality and Preference Journal küsimusega, kas liha on seksikas.  Tuli nimelt välja, et kui mehed olid seksuaalselt motiveeritud, siis valisid nad pigem lihavariandi. Põhjus olevat evolutsioonilist laadi. Meie esivanematel oli raske liha leida ja keerukas valmistada. Edukatel küttidel oli seetõttu teatav eelis naiste juures, kuna nad said perekonda toita. 

«Seksuaalsed ja paaritumissoovid on kogu inimkonnale kõige olulisema tähtsusega. Seepärast on meie partneriotsing evolutsioonilises plaanis nii oluline, et see võib isegi toiduainevalikut mõjutada — kuniks see on peamine paaritumiseesmärkide saavutamisel,» ütles uuringu kaasautor Eugene Chan väljaandele Sunday Times.

Esimeses testis valis 86 protsenti meestest liha. Võrdluseks — vaid 54 protsenti naistest samas grupis eelistasid loomset toodet. Teadlased tõid välja, et naised valivad teistsuguse strateegia. Nad tahavad, et neid peetakse eelkõige ilusaks ja terveks, ja valivad seetõttu harvem liha, kirjutab Stern. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles