Prefekt Kristian Jaani: alkoholi hind «joobes meest Tallinnast» ei mõjuta (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefekt Kristian Jaani.
Põhja prefekt Kristian Jaani. Foto: Mihkel Maripuu

Politseile tehtud väljakutsetes esinevad kõige sagedamini sõnad on «joobes», «mees» ja «Tallinnas», rääkis saates «Suud puhtaks» politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani.

Seekordses saates arutleti selle üle, miks kangema kraamiga liialdamine on endiselt ränk probleem ning kuidas alkoholikahjusid tõhusamalt vähendada.

Jaani märkis, et kõigist 25 000-st kuriteost umbes 7000 pandi toime purjus peaga. Kui vaadata lähemalt, siis nendest 7000-st üle 2500 on joobes juhtimised ning 4500 kehalised väärkohtlemised. Neist suur osa pannakse toime lähisuhtes ehk siis tegemist on perevägivallaga.

Küsimusele, mida saaks teha, et alkoholist tingitud kahjusid oleks vähem, vastas prefekt, et ainuüksi alkoholi hind ei mõjuta «joobes meest Tallinnast» kuidagi. «Ikkagi, lahendus on komplekt: kultuur, kasvatus, kättesaadavus ja hind ka – kõik kokku,» arvas Jaani.

Üks meede, näiteks hind tema sõnul õiguskorra vaates positiivset mõju ei avalda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles