Blogi: Kontaveit kaotas Doha tippturniiril tujutu avaseti järel ka mängu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit kaotas Doha tippturniiri teises ringis maailma kuuendale reketile Angelique Kerberile 1:6, 6:7 (3).

Mannetu avaseti kaotas Kotnaveit kõigest 26 minutiga. Teises setis näitas eestlanna aga juba paremat mängu. Ta suutis 1:4 kaotusseisust välja tulla ning viis matši kiiresse lõppmängu, kus pidi aga sakslanna 7:3 paremust tunnistama. Positiivse poole pealt saab välja tuua Kontaveidi tugeva mängu matšpallide ajal. Kokku suutis eestlanna tõrjuda seitse Kerberi matšpalli.

«Muidugi olen pettunud, et kaotasin. Ise eksisin tohutult palju. Ei suutnud kuidagi harjuda väljakuga, see oli eilsest palju aeglasem,» sõnas Kontaveit lühikommentaaris.

Enne mängu:

Kohtumine on kavas peaväljaku viimase ehk neljanda mänguna ning ei alga Eesti aja järgi varem kui kell 19 õhtul. Avamatšis algusega kell 14.30 kohtuvad peaväljakul kolmapäeval ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 7.) ja Läti tennisist Jelena Ostapenko (WTA 21.).

«Muidugi on ta väga hea mängija, kuid oleme temaga varem kohtunud ning olen saanud tema vastu hästi hakkama. Lähen väljakule ning püüan endast parima anda,» rääkis Kontaveit pärast tänast võitu Postimehele.

Angelique Kerber.
Angelique Kerber. Foto: / imago/Xinhua

Homse vastase Kerberiga on Kontaveit varem vastamisi läinud kahel korral, millest mõlemas on eestlanna lahkunud väljakult võitjana. Kui 2017. aastal Roomas alistas Kontaveit toonase maailma esireketi tulemusega 6:4, 6:0, siis mullu Stuttgardi turniiril andis Kerber vigastuse tõttu Kontaveidi eduseisul 6:0, 2:0 loobumisvõidu.

Matši võitja läheb kolmandas ringis ehk kaheksa parema seas vastamisi kas kvalifikatsiooniturniiri kaudu põhitabelisse pääsenud ja avaringis Läti esinumbri Anastasija Sevastova (WTA 12.) alistanud venelanna Anna Blinkova (WTA 95.) või tšehhitari Barbora Strycovaga (WTA 49.).

Doha turniiri avaringis teenis Kontaveit raske võidu hiinlanna Lin Zhu (WTA 108.) üle, kui tuli avasetis välja 2:5 kaotusseisust ning sai lõpuks kirja 7:6 (3), 6:3 võidu.

Doha tenniseturniiri kolmapäevane mängugraafik.
Doha tenniseturniiri kolmapäevane mängugraafik. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles