Künnap, Rooste ja Sinijärv esitlevad ühisteost

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kuradiratas».
«Kuradiratas». Foto: Raamat

Kolmapäeval, 13. veebruaril kell 18 esitlevad Asko Künnap, Jürgen Rooste ja Karl Martin Sinijärv Tallinnas Kirjanike Maja musta laega saalis oma järjekordset ühisteost «Kuradiratas».

Seitseteist ja pool aastat tagasi ilmus esimene «Kaardipakk». Kolm luuletajat – Asko Künnap, Jürgen Rooste ja Karl Martin Sinijärv – olid koostööd teinud varemgi. Kaardipakiformaadi – avatud järjekorraga raamatu juurde jõudsid nad hiljem erinevaid autoreid kaasates mitu korda tagasi (iga kord viie aasta tagant), lisaks ilmusid ühisteosed «KünnapRoosteSinijärv» ja «Eesti haiku». Aeg on küps uueks raamatuks.

«Kuradiratas» viib lõpuni Künnapi, Rooste ja Sinijärve unistuse mütoloogilisest omailmaraamatust. Seninägematud mastid-kastid (kolbad-kirved-kaabud, mis vastavad hingele, kehale ja vaimule) ja koopad (elukad-mütod-inimesed) annavad (kvaasi)maagilise raami. Žanriliselt jaguneb raamat kolmeks (vabavärsid, idamaiste mõjudega luule ja riimluuletused), vastavalt inimeste, mütode ja elukate koopaks.

«Kuradiratas».
«Kuradiratas». Foto: Raamat

Tekstid: Asko Künnap, Jürgen Rooste, Karl Martin Sinijärv

Mängureeglid: Asko Künnap, Jürgen Rooste

Kujundanud: Asko Künnap

Näo Kirik 2018/2019

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles