Hispaania parlament lükkas eelarvekava tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS/Scanpix

Hispaania parlamendi alamkoda lükkas tagasi sotsialistlikku valitsuse 2019. aasta eelarvekava, mis võib tähendada, et peaminister Pedro Sánchez korraldab ennetähtaegsed valimised.

Eelarveplaani vastu hääletasid lisaks Hispaania paremtsentristidele ja konservatiividele ka Kataloonia separatistid. Eelarve lükati 350-kohalises alamkojas tagasi 191 häälega.

Katalaanid nõudsid toetuse eest eelarvehääletusel kõneluste alustamist piirkonna enesemääramise üle, kuid valitsus ei soostunud kaht küsimust siduma. Valitsuse teatel ei luba seda teha aga riigi põhiseadus.

Peaminister Pedro Sánchez tunnistas juba eile, et on kaheldav, kas tema valitsus saab parlamendis riigieelarvele piisavalt toetust.

Sotsialistidel on 350-kohalises parlamendis vaid 84 kohta. Sánchez sai möödunud aastal peaministriks katalaanide, Podemose ja teiste väiksemate erakondade toel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles