Fotod: Red Bulli ajalooline punapull väärib nime

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sarnaselt vormelitsirkuse viimaste aegade valitsejale Mercedesele esitles täna uue hooaja masinat Red Bull. Punapullid teevad ajalugu – tegemist on nende esimese Honda mootoriga varustatud F1 autoga.

Neljakordne tootjate maailmameister lõpetas koos mulluse hooajaga teatavasti koostöö Renault’ga. Käigu põhjus ja eesmärk sõnastati lihtsalt: hakata taas võitma.

Nüüd avaldatud fotodelt nähtub, et RB15 mudel tutvustab täiesti uut värvilahendust, eelkõige senisega võrreldes oluliselt rohkem punaseid toone. Juba täna õhtul jätkab Red Bull – muide, koos uute Mercedestega – testimist Silverstone’i rajal.

Red Bulli esisõitja vastutust peaks tänavugi kandma Max Verstappen, tema tiimikaaslasena teeb debüüdi Pierre Gasly. «Olen elevil, aga enne Austraaliat ei saa ega oska seada kindlaid eesmärke. See oleks natuke pimesi tehtud,» lausus Verstappen videointervjuu vahendusel. «Võtan olukorda rahulikult. Mis ei tähenda mõistagi, et ma ei taha alati anda parimat. Aga vormel 1 maailmas sõltub väga palju paketist, mida sa saad. Seega tuleb natuke oodata ja kannatada.»

Kui mullu ehtisid Tag Heueri kirjad Red Bulli vormelite ninaosa, siis nüüd on sinna kolinud Honda ja Tag Heuer taandunud kokpiti ette. Aston Martin jätkab vanal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles