Mihkel Mutt: Brexiti saaga lõppu ei paista

Mihkel Mutt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit. Foto on illustratiivne.
Brexit. Foto on illustratiivne. Foto: Ideologs.com

Brittide referendumiga kerkivad igihaljad küsimused «mida teha?» ja «kes on süüdi?», nendib Mihkel Mutt.

Küllap käib enamik maailma anglofiile murelike nägudega ringi. Ei, mitte üksnes Brexiti pärast kitsamalt. Omaette ei tähendaks viimane muud kui sidemete lõdvenemist Mandri-Euroopaga, mida on ajaloos ikka ette tulnud. Aga Ühendkuningriigis on midagi vist lahti. Briti endagi vaatlejad on üksmeelel, et seal praegu toimuv on suurim poliitiline vapustus nende eluajal. Jällegi – silmas ei peeta üksnes lahkumist Euroopa Liidust, vaid midagi üldisemat.

Kahe ja poole aasta eest, kui Brexit algas, ei kujutlenud ka suurim pessimist ette, et ainult mõni kuu enne kella kukkumist pole teada, mis saama hakkab ja kuidas üldse mingi lahenduseni jõutakse. Praegu sel teemal toimuvad debatid ja vestlusringid on peaaegu koopiad neist, mida peeti kahe aasta eest. Kõik käib nagu ühe koha peal ringi. Viisid, kuidas aastasadu riigiasju menetletud ja otsustatud, ei näi tulemust andvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles