Paapua Uus-Guineas kadus rahvusvahelise tippkohtumise järel 300 uut autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paapua Uus-Guineas APECi tippkohtumise käigus kasutatud Maseratid.
Paapua Uus-Guineas APECi tippkohtumise käigus kasutatud Maseratid. Foto: Stringer / Reuters/Scanpix

Paapua Uus-Guineas otsitakse taga 300 autot, mis laenati ametnikele läinud aastal aset leidnud Aasia ja Vaikse ookeani majanduskoostöö (APEC) tippkohtumise ajaks, vahendab BBC.

Luksusautod imporditi Paapua Uus-Guineasse, et vaesesse riiki külla saabuvaid tippametnikke ringi sõidutada. Kohalik politsei teatas aga eile, et 248 autot on kadunud.

Autode hulka kuuluvad Toyota Land Cruiserid, Fordid, Mazdad ja Mitsubishi Pajerod, sõnas politseiülem Dennis Corcoran. Autode leidmiseks koostati riigi pealinnas Port Moresbys politsei eriüksus.

Õnneks on kõige kallimad autod – 90 000 eurot väärt Maseratid – leitud. «Kõik 40 Maseratit ja neli Bentleyt on hea korras ja luku taga,» ütles Corcoran.

Tema sõnul varastati üheksa kadunud autot ja mõnedel neist eemaldati detaile. Osad autod tagastati avariilisena.

7,3 miljoni elanikuga Paapua Uus-Guinea valitsus lootis, et rahvusvaheline tippkohtumine toob riigile tähelepanu ja tõmbab investoreid ligi. Kuid taolise ürituse korraldamine neelas suure hulga nende ressursse ja viimaks palus Port Moresby teistelt riikidelt abi.

Osalejate turvalisuse tagamiseks saatsid Austraalia, USA ja Uus-Meremaa sinna appi oma sõjaväelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles