Suvilanaabri tapnud ja maja põlema pannud mees läheb pikaks ajaks vangi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärnu maakohus mõistis kolmapäeval pikaks ajaks vangi Saaremaal oma suvilanaabri tapnud ja kuriteo varjamiseks maja põlema pannud mehe.

Kinniste uste taga 53-aastase Meelise süüasja vaaginud kohus tunnistas ta süüdi tapmises, võõra asja hävitamises ja tahtlikus tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis talle 10 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Kohus kuulutas protsessi täielikult kinniseks perekonna-ja eraelu ning kannatanu kaitseks ning seetõttu kriminaalasja kohta avalikkusele teavet ei avaldata.

BNS-ile teadaolevalt tunnistas süüdistatav end süüdi vaid tulirelva ebaseaduslikus käitlemises, kuid eitas kategooriliselt naabrimehe tapmist ja tema maja süütamist.

Lääne ringkonnaprokurör Gardi Anderson ütles BNS-ile, et kannatanute palvel oli kohtuistung täielikult kinnine, mistõttu ei ole prokuratuuril võimalik kuriteo asjaolusid täpsemalt avada.

«Tänase otsusega jäi kohtualune süüdi kõigis talle ette heidetud kuritegudes ning talle karistuseks mõistetud enam kui 10 aasta pikkune vangistus vastab prokuratuuri hinnangul kuriteo raskusele. Seetõttu ei näe prokuratuur põhjust otsust vaidlustada,» ütles ta.

Süüdistuse järgi peksis ja kägistas Meelis 2017. aasta 22. mail ühise napsitamise käigus tekkinud tülis oma naabrimeest, kes seetõttu suri.

Seejärel pani Meelis süüdistuse kohaselt maja kuriteo jälgede varjamiseks põlema.

Kohtuotsuse vaidlustamise korral teeb kohus motiveeritud otsuse 6. märtsiks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles