Tartu ülikool taunib õppejõu poolt tudengitele tehtud poliitreklaami

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ majandusarvestuse dotsent Ülle Pärl saatis enda väitel ligi sajale tudengile kirja, kus teavitab neid enda kandideerimisest riigikokku Eesti 200 ridades.
TÜ majandusarvestuse dotsent Ülle Pärl saatis enda väitel ligi sajale tudengile kirja, kus teavitab neid enda kandideerimisest riigikokku Eesti 200 ridades. Foto: TPM

Teisipäeval potsatas ligi saja majandusarvestuse teinud Tartu ülikooli tudengi postkasti e-kiri, milles ülikooli majandusarvestuse dotsent Ülle Pärl, kes kandideerib Eesti 200 Tartu- ja Jõgevamaa nimekirjas riigikokku, tegi poliitreklaami. Ülikool säärast poliitilist reklaami tudengite seas aga taunib.

«See oli minu jaoks kummaline kiri, kuna läbisin majandusarvestuse aine juba aasta aega tagasi ja pole Pärliga rohkem kokku puutunud,» märkis endine Tartu ülikooli tudeng Tiina Nõmm. Tema ei pidanud seda õigeks, et õppejõud kasutab õppetöö käigus saadud tudengite meiliaadresse hiljem reklaamiks.

Pärl nentis, et osa tudengite meiliaadressid on tõesti õppetöö käigus tema virtuaalsesse kontaktiraamatusse salvestunud. «Kui inimene suhtleb paljudega, siis tekibki tal palju tuttavaid. Ma ei leia, et oleks patt informeerida tuttavaid kandideerimisest riigikokku,» sõnas Pärl. Ta lisas, et ei kutsunud kedagi enda poolt hääletama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles