90 naist tapnud sarimõrvar aitab politseid ohvritest pilte joonistades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI avalikustas sarimõrvari joonistatud pildid ohvritest.
FBI avalikustas sarimõrvari joonistatud pildid ohvritest. Foto: / AP / Scanpix

Ligi saja naise tapmist tunnistanud sarimõrvar joonistas politsei abistamiseks pildid oma 16 ohvrist, vahendab The Telegraph.

90 naise tapmise üles tunnistanud 78-aastane sarimõrvar Samuel Little joonistas politsei abistamiseks pildid oma 16 ohvrist. Ühendriikide Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) avaldas joonistused lootuses naiste isikud tuvastada.

«Temaga rääkides on tunda, kuidas ta ohvrite ründamisest ja kägistamisest rääkides elevusse satub,» ütles juurdluse juures töötav detektiiv Bernie Nelson. «Ta vaatab sulle otse silma ja ütleb, et ei suutnud end takistada. Ta on koletis.»

Sarimõrvar Samuel Little.
Sarimõrvar Samuel Little. Foto: DUESLER / AP / Scanpix

Little on tunnistanud 90 naise tapmise, ent politsei on seni suutnud kinnitada 36 mõrva. FBI loodab, et sarimõrvari joonistuse avaldamine aitab juurdlusega edasi minna ja ohvrite kohta uut infot koguda.

Politsei sõnul on mitmel joonistatud naisel spetsiifilised tunnused, mis võib aidata kaasa nende tuvastamisele. Nii joonistas Little Miamis tapetud teismelisele tüdrukule sinise peapaela ja Texase osariigis mõrvatud naisel kujutas ta lillasid juukseid. 

Little pani mõrvad toime aastatel 1970 kuni 2005. FBI agentide sõnul võttis mehe tabamine kaua aega seetõttu, et tema ohvriteks olid valdavalt kehval järjel ja haavatavad naised, näiteks prostituudid ja uimastitarvitajad, kelle kadumisest sageli võime ei teavitatud. 

Sageli ei kahtlustanud politsei naiste surnukehasid uurides, et tegemist on mõrvaga. «Ilma pussitamisjälgede või kuulihaavadeta ei loetud paljusid neist surmadest mitte mõrvadeks, vaid klassifitseeriti uimasti üledoosi, õnnetuse või loomulikesse põhjustesse suremisena,» ütlesid uurijad. 

Sarimõrvar tappis kõik naised ühel viisil - esmalt lõi nad oimetuks ja siis kägistas nad.

Mehele määrati eluaegne vanglakaristus 2014. aastal, mil teda süüdistati kolme naise mõrvas. Alles hiljem hakkas ta paljastama oma kuritegude tegelikku ulatust ja tunnistas ligi saja naise tapmise. 

FBI sõnul mäletab mees väga täpselt iga oma ohvri nägu ja tapmisviisi, aga pole kindel mõrva kuupäevades. Kuna mees kinnitas, et on hea joonistaja, lubas ta politseile ohvritest pilte joonistada. 

FBI hinnangul võib 78-aastane Samuel Little olla seega USA ajaloo üks kõige enam inimesi tapnud sarimõrvar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles