Psühholoog Kätlin Konstabel: sellest, kuidas paarid oma suhet internetis näitavad, võib välja lugeda ka ohumärke

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Oleme jõudnud aega, kus kõigi paarisuhete juures mängib suuremat või väiksemat rolli partnerite internetikäitumine. Netis tutvutakse, vahetatakse igapäevasõnumeid, jõutakse kõrvalsuheteni ja minnakse tihti ka lahku – kui ei julgeta teisele silma vaadates öelda, et suhe enam ei sobi. 

Enne kui seda ühiselt arutada, tuleb aga esmalt iseendaga tõtt vaadata – mis on sinu motivatsioon just nii käituda? Kas kiidad oma praegust kallimat või postitad pilte teist kahest, et eksi armukadedaks ajada? Tahad näidata kogu maailmale (ja neid natuke kadedaks teha), et sa oled lõpuks õnnelik, leidnud endise koleda suhte asemele midagi väga ilusat? Tahad kõiki teisi, ennast ja kaaslast veenda, et teie suhtes on kõik väga hästi – ehkki tegelikult on suhe habras või lausa tühi? Vahel rõhutab üks pool sotsiaalmeedias igal võimalikul juhul paarisuhet või kiidab kaaslast ohjeldamatult ka põhjusel, et nii teist tugevamini enda külge köita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles