Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Leibur
Marianne Leibur Foto: Erakogu

Toome teieni raadio Elmar 6. nädala muusikauudised. Mööda Eestimaad tuuritavad nii Ott Lepland ja Jaagup Kreem kui ka Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld. Kalju Terasmaa laulu tõi 65 aastat hiljem avalikkuse ette tema lapselaps Marianne Leibur, Rainer Ildi muusikavideo ilmus VHS kassetil jpm.

Tarvo Madsen avaldas oma teise singli

Tarvo Madsen avaldas 5. veebruaril uue singli «Doominoefekt». Laul paneb inimesi argimuresid unustama ning tuletab meelde, kui palju saab elus erinevatest asjadest rõõmu tunda. Uue loo muusika ja sõnade autor on Allan Kasuk.

Tarvo Madsen on Viljandist pärit noor pop-rock laulja ja laulukirjutaja. Laval astub Tarvo üles koos andekatest muusikutest koosneva bändiga, kellega koos on arranžeeritud kaasahaarav ja huvitav kontsertkava. Tarvot saab koos oma bändiga laval näha juba 23. märtsil Viljandi Lennukitehases, kus esinetakse ühel laval koos Terminaatori ja 5miinusega. Lisaks plaanib bänd teha kevadel turnee erinevates kontsertpaikades üle Eesti.
 

Ott Lepland ja Jaagup Kreem alustavad uuel nädalal ühise tuuriga

Alates 12. veebruarist saavad eestimaalased kaasa elada kahele edukale ja armastatud Eesti lauljale, kes on ühendanud oma nõu, jõu ja loomingu. Ott Lepland ja Jaagup Kreem lähevad üheskoos tuurile.

Jaagupi sõnul on nad Otiga juba päris pikki aastaid plaaninud ühiselt kontserte ette võtta, nüüd on see aeg siis käes. Kokku on pandud kava, kus on äratundmisrõõmu mõlema mehe  repertuaarist ning ka täiesti uusi palu, mida varem pole esitatud.

Ott Leplandi arvates on tegu põneva ettevõtmisega, sest esmapilgul kahte väga erinevat meest ühendab rohkem kui esiti arvata oskaks. Näiteks võib Oti sõnul tema ja Jaagupi ühiseks jooneks lisaks muusikaarmastusele pidada ka suurt kirge näitlemise ja kõige teatraalse vastu. Lisaks lauludele räägivad lauljad ka erinevaid seiku kummagi elust, palade saamislugudest ning palju ruumi jääb kindlasti ka kohapeal sündivale dialoogile.

Värske ordenikavaler ning mitmete telesaadete laureaat külastavad üheksat Eestimaa paika. Käiakse läbi nii Jaagupi kodukandist Viimsist kui ka Oti lapsepõlveradadelt Jürist.

Kontserdid toimuvad:

12.02 Viimsi kool

13.02 Rae Kultuurikeskus

14.02 Laitse Graniitvilla

15.02 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus

16.02 Eesti Rahva Muuseum

20.02 Pärnu kontserdimaja

21.02 Türi Kultuurikeskus

22.02 Viljandi Pärimusmuusika Ait

23.02 Mooste Folgikoda
 

Marianne Leibur avaldas vanaisa kirjutatud loo

1954. aastal kirjutas Kalju Terasmaa oma kallile neiule kauni meloodia. 2017. aastal kirjutas Marianne Leibur sellele oma vanaisa kirjutatud meloodiale sõnad. Nüüd, 65 aastat hiljem, saab lugu pealkirjaga «Kaunid hetked» Youtube’is kuulata.

Vanaisa kirjutatud loo soovis publikuni tuua Marianne Leibur, kes selle koos bändiga ellu äratas ja salvestas.

Salvestusel mängivad Henrik Leibur (trummid), Raivo Tafenau (saksofon), Joel Remmel (klaver), Heikko Remmel (kontrabass) ning Jaan Jaanson (kitarr), kes lindistusel mängib Emil Laansoole kuulunud kitarri.  

Lauljana on Kalju Terasmaa tuntud Eesti Raadio Meeskvartetist ja telesaatest «Horoskoop». Tema esitatud laulude hulka kuuluvad aegumatud hitid  «Sulle kõik nüüd ütlen» ja «Kosmos-Maa». Vibrafonimängijana tegutses ta Emil Laansoo ansamblis, Kustas Kikerpuu ansamblis, samuti koosseisus Metronoom.
 

Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld läbivad kontserttuuriga «Unes või ilmsi» 11 Eesti maakonda

Veebruari alguses suundusid lauljad Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld ühiselt kontserttuurile, mis viib nad lausa 11 maakonda esinema.

Kalle Sepa sõnul käisid nad Mikuga ka möödunud aasta veebruaris tuuril ning emotsioonid, mis sellega kaasnesid, olid ülevad. Ta lisas, et vastuvõtt väiksemates Eesti paikades on alati soe ja südamlik. Sel aastal ükski kontserdipaik ei kordu ning muusikutel endil on ka väga põnev esineda kohtades, kuhu pole elu jooksul veel sattunudki.

Miku sõnul on kontsertkava võrreldes eelmise aastaga tublisti uuenenud. Ta lisab, et äratundmisrõõmu on kindlasti igas vanuses kuulajale ja esimesed kontserdid näitasid, et muusika, mis on esitamiseks valitud, läheb inimestele korda.

Tuuri kava:

R 15.02 Johan Spa, Kuressaare - kontserdi algus 19.00

L 16.02 Orissaare kultuurimaja - uksed 18.00, kontserdi algus 19.00

P 17.02 Lihula kultuurimaja - uksed 17.00, kontserdi algus 18.00

T 19.02 Tõstamaa mõis - uksed 18.00, kontserdi algus 19.00

N 21.02 Jõgeva kultuurikeskus - kontserdi algus 19.00
 

Rainer Ild esitles uut videot, mis ilmus VHS kassetil

9. veebruaril toimus Rainer Ildi singli «Breathless» video esmaesitlus äsja avatud kaupluses Intsikurmu KETS T1 kaubanduskeskuses.

Hullumeelsete ja humoorikate lähenemiste poolest tuntud noored avaldasid video VHS kassetil. Rainer Ild: «Tegelikult on ju 80ndad ja 90ndad meist vaikselt mööda läinud ning VHS on me eludest kadunud. Samas aga tahame ikka kunagi öelda, et meil on ilmunud muusikavideo VHS kassetil. Selle tegemine ei ole olnud kerge. Oleme veetnud mitmekümneid tunde VHS makkide otsimisele, laenamisele ja lindistussüsteemide välja mõtlemisele. See ei olnud kerge. Ja võtted ise – no kui videot näete, siis aimate ka osaliste piinu.»

Neile, kellel VHS-i mängijale ligipääs puudub, on õnneks samuti mõeldud. Igal kassetil on spetsiaalne QR-kood, mis avab video otse telefonis. Küll aga on priviligeeritud seisus need, kes päriselt kassetti vaatavad, sest seal on peidus unikaalne lisamaterjal koos tegijate kommentaaridega.
 

Kapa festival avalikustas suurejoonelise esinejaterivi

31. mail – 1. juunil avab Kohilas festivalisuve traditsiooniline Kapa Festival (endise nimega Kaparock). Juba on teada festivalil ülesastuvad artistid ning avatud värske koduleht.

Festivali esimesel päeval toimub Tohisoo mõisapargis akustilise muusikaga kontsertõhtu. Lavale astuvad legendaarne Tõnis Mägi ja armastatud laulja Birgit. Samuti kuulevad muusikasõbrad suurepärast kodumaist duot – Liis Mäesalu ja Tarvo Valmi. Kontsertõhtut alustavad noored tegijad Raplamaalt.

Laupäeval, 1. juunil ootab külastajaid harjumuspärane täispikk festivalipäev, mida alustavad andekad kohalikud muusikud ja tänavusel Eesti Laulul ülesastunud ansambel Iseloomad. Samuti astub lavale psühhedeelsete mõjutustega rock&roll trio Bourbon Sugar. Päeva lõpetavad tuntud kodumaised tegijad – Eesti hiphopi kollektiiv 5miinust, end eestlaste südamesse laulnud Karl-Erik Taukar koos bändiga ning legendaarne Terminaator. Kapa Festivali teist päeva juhib teatri Von Krahl humoorikas näitleja Kait Kall.
 

Ansambel Põhjatuul tuli avalikkuse ette looga «Kadunud ajad»

Ligi kaks aastat Tallinnas tegutsenud blues/rock/pop ansambel Põhjatuul sai valmis loo pealkirjaga «Kadunud ajad».

Laulul «Kadunud ajad» on pikk ajalugu. Kui algselt oli tegemist kiire rokilooga, siis ajapikku muutus laul rahulikumaks ja hakkas mõnusamalt kulgema. Ansamblil Põhjatuul on kaks naislauljat, kes kumbki vastavalt loole on kord pealaulja ja kord taustalaulja.

Ansambel Põhjatuul on:

Trummid: Marcus Pertel

Rütmikitarr: Tanel Rebane

Soolokitarr: Mart Verevmägi

Klaver: Triin Samuel

Vokaal: Kristiina Valdman

Taustalaulja: Maria Annabel Vainumäe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles