Ultramees Ratasepal 40-kordne ultratriatlon silme ees: sportimine pole minu jaoks mitte mingi pinge

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ultratriatleet Rait Ratasepp võtab sel sügisel ette uue hullumeelsena näiva katsumuse: ta kavatseb läbida 40 päeva järjest täispika triatloni. Kokku teeb see 152 km ujumist, 7200 km rattasõitu ja 1688 km jooksu. Kahes arvestuses loodab ta nime raiuda Guinnessi rekordite raamatusse. Väljakutsest käis ta rääkimas ka Kanal 2 saates «Õhtu».

Kas Rataseppa võib pidada Eesti kõige hullumeelsemaks sportlaseks? «Ma ise ei näe ennast sellise nurga alt. Minu jaoks pole need tegemised üldse niivõrd hullud, kui tavakodanikule võib tunduda. Aga eks see tähelepanu ikka tõmbab, sest distantsid on meeletud,» sõnas Ratasepp, kes võtab käimasoleval aastal

«Ei tahaks viie ultratriatloni kaupa edasi minna ning praegu tundub, et 40 oleks ideaalne,» tunnistas ultratriatleet, kes enda sõnul otsib alles õiget piiri, kuid sellest olenemata usub, et näiteks 30-kordne ultratriatlon jääks lahjaks.

«Sportimine füüsilises mõttes pole minu jaoks mitte mingi pinge. Mul on olemas see teadmine, et ma suudan. Ma lihtsalt pean seda tegema ning kontrollima järele, kuidas ja mis on minu puhul võimalik,» selgitas ta endale seatud eesmärki.

Vaata täpsemalt videost, millest Ratasepp veel rääkis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles