Kas ajalugu teinud eestlased kordavad kodusel MK-etapil oma saavutust?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann ja Harri Lill
Marie Turmann ja Harri Lill Foto: Eesti Curlinguliit

Täna algab Tondiraba jäähallis rahvusvaheline segapaaride curlinguturniir Tallinn Masters Mixed Doubles, kus võistlema asub 18 võistkonda ning osalejatel on võimalik teenida maailma edetabeli punkte.

Rahvusvaheline võistlus toob Tallinnasse võistlema 11 riigi segapaarid, sh valitsevad maailmameistrid ja olümpiamängude osaleja ning ka mitme riigi parimad. Eestist osaleb kolm võistkonda, teiste seas ka tiitlikaitsjad Marie Turmann ja Harri Lill.

«Möödunud aastal õnnestus meie mängijatel Turmannil ja Lillel alistada turniiri käigus valitsevaid maailmameistreid ja olümpiamängude võistkonda, mis tõi Eesti curlingu ajaloos esimese MK etapivõidu. Turniiri tase on ka tänavu väga kõrge, sest mängus on maailma edetabeli punktid ja Tallinnas saab võistlemas näha maailma tippmängijaid,» kommenteeris võistluse peakorraldaja Juuli Liit.

Rootsi curlingupaari Heldin/Lindstroem mängija Johanna Heldin võitis Tallinnas toimunud EMil Rootsi naiskonna koosseisus kulla ning Kristian Lindstroemil on ette näidata Rootsi meeste koondise koosseisus MMi kuld aastast 2015 ja hõbe aastast 2014. Rootsi esindusmeeskonna koosseisus tuli ta 2014. ja 2015. aastal ka Euroopa meistriks.

Soome võistkonna mängija Oona Kauste osales 2018. aasta olümpiamängudel ning tegemist on valitseva Soome meistriga. Ka Lätist on kohal valitsevad meistrid Blumberga/Gulbis. Ungari võistkond Palancsa/Kiss on kahekordsed maailmameistrid, Venemaa kurlingupaaril Komarova/Goryachev on ette näidata eelmise aasta MMi hõbe. Tugevateks vastasteks on ka Venemaa võistkond Moskalev/Eremin, kes said sügisel Tallinna MK etapil pronksi.

Rahvusvaheline curlinguturniir Tallinn Masters Mixed Doubles toimub Tondiraba jäähallis tänasest kuni 17. veebruarini. Segapaaride curlinguvõistlus toimub Eestis kolmandat korda, võistlus kuulub World Curling Tour võistluste sarja, kus võistkondadel on võimalik teenida maailma edetabeli punkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles