Marihuaanat vedanud eestlased jäid Saksamaal varastatud T-särgi pärast vahele

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei.
Saksa politsei. Foto: OLIVER BERG / AFP / Scanpix

Kaks eestlasest noormeest jäid Saksamaal Münchenis vahele ligi kilogrammi marihuaana vedamisega, narkokulleritele sai saatuslikuks kaubanduskeskusest varastatud T-särk, mis juhatas politseinikud uimastini.

Kaks 20-aastast eestlast olid mullu augustis tagasiteel Hispaaniast Barcelonast Eestisse. Bussiga reisinud noormeestel oli Münchenis bussi oodates neli tundi vaba aega, mile nad otsustasid sisustada kaubanduskeskusesse vargile minnes.

Noormehed varastasid Stachusi kaubanduskeskusest 29,99 eurot maksnud T-särgi ja põgenesid, kirjutab Süddeutsche Zeitung.

Kaubanduskeskuses turvamees nägi vargust pealt ja edastas noormeeste tundemärgid politseile. Kaks tundi hiljem pidasid korrakaitsjad vargapaari Müncheni autobussijaamas kinni. Nende pagasit kontrollides avastasid politseinikud ligi kilogrammi marihuaanat, mille müügihind on Saksamaal umbes 15 000 eurot.

Pärast kinnipidamist väitsid noormehed esialgu, et ei tea T-särgi vargusest midagi. Kohvris olnud marihuaana kohta selgitasid nad, et olid selle just saanud ühe tundmatu mehe käest, kes oli palunud neil selle kaasa võtta.

Hiljem noored mehed muutsid oma ütlusi ja rääkisid, et ostsid Hispaaniast kilo marihuaanat kaasa isiklikuks tarvitamiseks ja neil ei olnud mingit kavatsust seda kellelegi edasi müüa. Noormehed selgitasid, et käisid Barcelonas neljapäevasel lõbureisil ja esialgu oligi neil kavas ainult pidutsemisega piirduda. Kohapeal pakuti neile aga võimalust osta kilogramm marihuaanat ning nad otsustasid tehingu ära teha. Uimastikilo eest maksid nad enda sõnul 3000 eurot, sellest 2000 eurot panustas üks ja 1000 eurot teine noormees.

Noormeeste marihuaanavedu oleks peaaegu õnnestunud, kui nad ei oleks otsustanud varastada Münchenist alla 30 euro maksva T-särgi, mis juhatas politseinikud nendeni.

Müncheni kohus mõistis mõlemad noormehed eelmisel nädalal uimastite salakaubaveos süüdi ja karistas üht 19-kuulise ja teist 17-kuulise vanglakaristusega. Kuna noormehed olid juba alates mullu augustist vahi all, määras kohus neile ülejäänud karistusosa tingimisi ja lasi nad vabaks.

Kuigi reeglina karistavad Saksamaa kohtud sellise teo eest vähemakt kaheaastase vangistusega, võttis kohus leebet karistust määrates arvesse, et marihuaana on kerge uimasti, samuti arvestas kohus süüaluste noorusega. Üks noormees on varem kohtulikult karistatud, teise kuritegude ajalugu oli kuni uimastiveoni puhas.

Praeguseks on mõlemad äpardunud narkokullerid Eestis tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles