Põhja prefektuur hoiatab: politseinikke teeselnud mehed nuhkisid Pirita elanike järele

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / PantherMedia

Politsei uurib juhtumit, kus politseinikke teeselnud mehed üritasid Tallinnas Pirital kohalike elanike kohta infot välja uurida.

Põhja prefektuur teatas sotsiaalmeedias, et 11. veebruaril koputasid kaks meest Pirital eramaja uksele ja esitlesid end kriminaalpolitseinikena.

«Mehed uurisid piirkonna ja majaelanike elukorralduse kohta. Kuna teataja hakkas kahtlema, küsis ta näha ametitõendit. Mehed lahkusid öeldes, et eksisid aadressiga. Politseipatrullid reageerisid sündmuskohale, kuid kirjeldusele vastavaid mehi ei leidnud,» märgitakse Põhja prefektuuri postituses.

Praegu kogub täiendavalt juhtunu kohta infot piirkonnapolitseinik.

Ühtlasi kiidab politsei kodanikku, kes kahtluse tekkides kahtlastelt külalistelt ametitõendit näha küsis ning politseile vahejuhtumist teada andis.

«Politseiametnik, ka erariides kriminaalpolitseinik, kannab alati kaasas ametitõendit ning inimestega vesteldes ta seda alati ka näitab. Tasub silmas pidada, et vormi kandev politseinik on alati täielikult vormis - seljas politseijope, jalas vormipüksid, rinnas nimesilt. Ametliku võimuesindaja puhul sellist varianti olla ei saa, et jalas on näiteks teksapüksid, kuid seljas politseikirjadega ametijope,» rõhutab politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles