Roosa on väga mehelik värv! (1)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekas roosa ülikond on nii mugav, et võid sellega vabalt tennist mängida või parkuurima minna.
Moekas roosa ülikond on nii mugav, et võid sellega vabalt tennist mängida või parkuurima minna. Foto: Ken Oja

Mida kannab sel kevadel stiilne mees? Naistele leiab moeuudiseid igalt poolt, mehed aga peavad ise hakkama saama. Arter parandab selle vea! Ajasime juttu Eesti meestemoe autoriteedi, Baltmani peadisaineri Aivar Antonio Lätiga. Kõik, mida sul moest on vaja teada, saad kätte sellest loost siin.

Millega algav kevad mehi üllatab?

Esimene asi, mida tasub tähele panna, on ülerõivad! Mehelik jõulisus, sportlik funktsionaalsus ja kaasaegne siluett – kõik ühes rõivas koos, linnamehele ideaalne. Lisaks leiab ülikondade seast erakordselt mugavaid asju!

Selline vaba aja stiil koos elegantsiga. Kerged pehmed jakid, kusagil on sul dressipüksi nöörid või trikotaažist ääred. Hübriidvärgid moes meenutavad mulle väga 90ndate lõppu – kõik samad asjad on tagasi. Tundub, et maailma tippdisainerid, kes neid aegu mäletavad, on ka praegu parimas loomeeas. Naeran, et siinkandis pole see trend kunagi nagu lõplikult üle läinudki.

Ütle asjatundjana midagi, mida mehed kindlasti kandma ei peaks!

Keegi just küsis, et miks on moes kitsad kukepüksid ja miks keegi kingaga sokke ei kanna. Küsisin vastu, kus ta elanud on. Tegelikult toob trend tagasi just laiad püksid, kust ei pruugi jalanõudki välja paista. Selle trendi, kus käiakse talvel nii, et pahkluu paistab, ma keelaks ära! See on meie kliimavöötmes ju kohutav ja mõttetu!

Mood on praegu väga äärmuslik – nappiv joon on endiselt moes, ja samas hästi avar look, kus sul oleksid kõik asjad nagu kaks numbrit suuremad. Kuid tark mees ei pane selga rõivast, mis on ilmselgelt ebamõistlik.

Millega Eesti mehed riietuses mööda panevad?

Kritiseerida ma ei taha! Kõik on kinni selles, kust me tuleme – suletud ühiskonnast, kus erinev olla oli keelatud. Sel põlvkonnal on ettevaatlikkus siiani veres. Vabas ühiskonnas kasvanud noortel piiranguid pole, nemad katsetavad väga julgelt. Praegu on tänavapilt väga vaba, isegi kui midagi väga julget teed, ei vaata sulle enam keegi järele.

Teiselt poolt – kui sa ikka ei ole edev mees, siis ei käsi sul keegi pilkupüüdvalt riietuda! Ära lase riietel ennast kanda, kanna riideid. Kui riided domineerivad mehe üle, on see kohutavalt halb vaatepilt. Vähe on nii suure karismaga inimesi, kes suudavad absoluutselt kõik asjad välja kanda. Väga võimalik on panustada kvaliteetsesse baasgarderoobi, kasutada tagasihoidlikult värve ja lisada ehk vaid mõni isikupärane detail. Minimalistlik, põhjamaine, rahulik ja mõjuv stiil, ehk tibakese Skandinaavia disaini hõnguga, saab Eesti meeste hulgas aina populaarsemaks. Ja see on ajatu stiil, ma nimetan seda kättesaadavaks luksuseks. Ühtegi piirangut ei tasu endale kraesse istuda lasta, see tapab su loovuse ära. Minu stiilisoovitus meestele on: ära kunagi püüa olla see, kes sa ei ole. Tõeline elegants ei alga kusagilt garderoobist, see algab peast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles