USA president kuulutab piirimüüri rahastamiseks välja eriolukorra (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Michael Reynolds/SIPA / Michael Reynolds/SIPA

USA president Donald Trump allkirjastab eelarveleppe vältimaks valitsusseisakut, kuid kuulutab samas välja eriolukorra lõunapiiril, et saada rahastust oma piirimüürile, teatas neljapäeval vabariiklaste senatiliider Mitch McConnell.

Valge Maja pressiülem Sarah Sanders kinnitas riigipea sellesisulist kavatsust suhtlusvõrgustikus Twitter.

Trump ütles teisipäeval, et pole kongressi esialgse eelarveleppega rahul, kuid rõhutas, et uus riigiametite tööseisak pole tõenäoline. Eelarvelepet ümbritseva vaidluse keskmes oli Trumpi soov saada raha oma lubatud Mehhiko piirimüürile.

«Ma ei saa öelda, et ma olen õnnelik, ma ei saa öelda, et ma olen vaimustuses,» lausus Trump valitsuse istungil Valges Majas.

Samas andis ta mõista, et saab täiendada kongressi pakkumist rahaga muudest allikatest ja loeb sellega vaidluse lõppenuks.

«Müür ehitatakse nii või teisiti..., kui lisate selle, mis mul on lisada,» lausus president.

USA kongressi demokraatidest ja vabariiklastest läbirääkijad jõudsid esmaspäeval piirijulgeoleku rahastamises kompromissile.

Kongressi abide sõnul eraldatakse piiritarale 1,375 miljardit dollarit, mis on veerand Trumpi soovitud 5,7 miljardist dollarist. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles