Prantsusmaa suursaadik naaseb täna Rooma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa suursaadik Itaalias naaseb täna pärast konsultatsioone kodumaal Rooma.
Prantsusmaa suursaadik Itaalias naaseb täna pärast konsultatsioone kodumaal Rooma. Foto: / Pino Pacifico / Scanpix

Prantsusmaa suursaadik Itaalias, kes möödunud nädalal konsultatsioonideks koju kutsuti, pöördub reedel tagasi Rooma, teatas Prantsusmaa Euroopa asjade minister.

«Ta naaaseb täna Rooma,» ütles Nathalie Loiseau raadiojaamale RTL reedel, nädal pärast saadiku tagasikutsumist protestiks Itaalia valitsuse provokatsiooni vastu.

Prantsuse valitsus kutsus Itaalia populistliku valitsuse liidrite Luigi Di Maio ja Matteo Salvini põhjendamatute rünnakute ja alusetute väidete tõttu oma suursaadiku eelmisel nädalal Roomast konsultatsioonideks koju. 

Eriti pandi pahaks Di Maio etteteatamata külaskäiku Prantsusmaale, et kohtuda valitsusvastaste kollavestidega. Välisminister Jean-Yves Le Driani sõnul ületas see lubatud piiri.

Itaalia asepeaminister ja majandusminister kohtus inimestega, kes on nõudnud relvastatud ülestõusu ja armee sekkumist, ütles Prantsuse välisminister.

Di Maio on püünud end välja vabandada väitega, et kohtus kollavestidega Viie Tähe Liikumise juhi, mitte ministrina ja tema eesmärk on luua ühisrinne mais peetavateks Euroopa Parlamendi valimisteks.

Tülile lisas hoogu Di Maio süüdistus, mille kohaselt pole Prantsusmaa lõpetanud Aafrika riikide koloniseerimist ja on seeläbi süüdi aafriklaste Euroopasse saabumises. Lisaks pidas Di Maio õigeks Prantsusmaale sanktsioonide kehtestamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles