Dementne tailanna kõndis kogemata sadu kilomeetreid Hiinasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa kuu eest kadunuks jäänud Kaeomanee Arjaw (keskel) kõndis Taist Hiinasse.
Kaheksa kuu eest kadunuks jäänud Kaeomanee Arjaw (keskel) kõndis Taist Hiinasse. Foto: Handout / AFP / Scanpix

Kaheksa kuu eest kodust lahkunud dementne tailanna, kes pidi külastama lähedal elavat poega, kõndis kogemata 640 kilomeetrit ja jõudis Hiinasse. 

59-aastane Kaeomanee Arjaw jäi kadunuks 12. juunil pärast seda, kui lahkus oma kodust Tais Chiang Rai provintsis. 

Naine leiti jaanuari lõpus Hiina lõunaosas asuvast Kunmingi linnast ja kui ta näitas võimudele oma Tai isikutunnistust, toimetati ta kodumaa konsulaati.

«Ma läksin oma pojale külla, pidin temaga kohtuma ja siis lihtsalt jätkasin kõndimist,» ütles naine eile. «Kusagil ei olnud enam autosid.»

Hiina ja Tai vahele jäävad nii Laos kui Myanmar ning tänaseks pole teada, millise riigi naine Hiinasse jõudmisel läbis. Samuti pole teada, kui kaua Hiinasse jõudmine aega võttis.

«Ta ütles ametnikele, et jõudis Hiinasse kõndides ja küsis tee peale jäävatelt inimestelt süüa,» ütles Chiang Rai provintsi migratsioonipolitseinik Aekkorn Butsabarbodin uudisteagentuurile AFP. Siiski oli ta kaheksa kuuga kaotanud ligi 20 kilo.

Eile lendas Hiinasse kadunuks jäänud tailanna 35-aastane tütar. Ema ja tütre kohtumine oli emotsionaalne ja täna lendavad nad üheskoos tagasi kodumaale.

Ema ja tütar taaskohtusid kaheksa kuu järel Hiinas.
Ema ja tütar taaskohtusid kaheksa kuu järel Hiinas. Foto: Handout / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles