Hispaania peaminister kuulutas välja ennetähtaegsed valimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez kuulutas välja ennetähtaegsed valimised.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez kuulutas välja ennetähtaegsed valimised. Foto: Juan Medina / Reuters / Scanpix

Hispaania peaminister Pedro Sánchez kuulutas välja ennetähtaegsed üldvalimised pärast seda, kui seadusandjad olid maha hääletanud tema valitsuse eelarve.

Sánchez ütles täna pärast valitsusistungit peetud pressikonverentsil, et valimised toimuvad 28. aprillil. 

«Valides kahe võimaluse vahel - teha mitte midagi ja jätkata ilma eelarvete või anda hispaanlastele valik - valin ma teise,» ütles Sánchez.

Kolmandad valimised vähem kui nelja aasta vältel annavad märku üha killustunumast poliitikaareenist, kus tooni annab Kataloonia lahkulöömissoov.

46-aastane Sánchez, keda tema enda sotsialistid survestavad tagasi astuma, kaotas sel nädalal oma nõrga parlamendienamuse pärast seda, kui katalaani separatistid hääletasid koos opositsiooniga valitsuse 2019. aasta eelarvekava vastu.

Sotsialistist peaminister tuli võimule mullu juunis, kui parlament umbusaldas katalaani saadikute toega toonast peaministrit Mariano Rajoy'd.

Hispaania järgmised üldvalimised pidid toimuma 2020. aasta keskpaigas.

Arvamusküsitluste järgi võidaks parlamendis enamuse parempoolsed erakonnad, nende seas ka hiljuti esile kerkinud paremäärmuslik erakond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles