Video: USA politseinikud tulistasid surnuks autos maganud noormehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide politseinikud avasid tule autos maganud noormehe pihta.
Ühendriikide politseinikud avasid tule autos maganud noormehe pihta. Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA / Scanpix

Ameerika Ühendriikide politseinikud tulistasid surnuks 20-aastase autos maganud noormehe, vahendab The Guardian.

Väljaande avaldatud videos on näha, et kuuest politseinikust koosnev grupp tulistas autos maganud noormehe pihta kümmekond kuuli. Mehe perekonna sõnul oli politseinike tegu nii julm, et nad nimetavad seda hukkamiseks laskekomando poolt.

«See oli õel surm laskekomando kuulide läbi,» ütles poisi nõbu David Harrison. «Ta hukati. Nad tulistasid teda nii mitu korda.»

Tapetud noormees oli Willie McCoy, lootusandev räppar, kes kasutas esinejanime Willie Bo. 

Vallejo linna politseinikud väidavad, et avasid noormehe vastu tule, kuna nägid tema süles tulirelva ning kuna tema auto uks oli lukustatud. Väidetavalt kartsid politseinikud oma elu pärast, sest kui noormees ärkama hakkas suunas ta käed oma relva poole. 

«Mulle ütleb see video, et mitte keegi ei ole Ühendriikides väljaspool ohtu, ei valge- ega mustanahaline,» ütles poisi sugulane. «Kui sa jääd autoparklas magama, võidakse sind tappa.»

Samuti tõdes nõbu, et politseinikud ei kaalunud varianti, et poisil võis olla terviserike. «Miks nad kiirabi ei kutsunud. Tal võis olla infarkt. Selle asemel viisid nad ellu õela ja ebatavalise karistuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles