Galerii: sisekaitseakadeemia kolib uude ja uhkesse õppehoonesse (2)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba nädal aega on Pirita kandis Maarjamäel asuvates Sisekaitseakadeemia ruumides käinud vilgas askeldamine. Uus peahoone on valmis ning koolipere kolib samal krundil asuvast neljast ajahambast puretud ja lagunevast õppehoonest uutesse ruumidesse.

Vanade hoonete ehituskvaliteet oli kehv, samuti olid sealsed ruumid õppetööks küllaltki ebafunktsionaalsed. «Näpu võis maja seinast läbi torgata,» kirjeldab Sisekaitseakadeemia kommunikatsioonijuht Priit Põiklik vanade, vene okupatsiooni ajal sõjakooliks ehitatud hoonete seisukorda.

Uus õppehoone on tänu maaküttesüsteemile ligi neli korda energiasäästlikum, samuti on seal kaasaegsed ja sisejulgeoleku treeninguks vastavad õppetingimused. Sealt leiab näiteks nii siselasketiiru, täismõõdus pallisaali, vangla matkekeskkonna, virtuaalsimulatsioonikeskuse kui ka põlemiskatsete ruum.

Ometi on uue hoone pindala võrreldes varasematega ligi 24 protsenti väiksem. «Õhku pole ju mõtet kütta. Loomulikult väga tähtis on auditooriumite mugavus ja tehnilised tingimused, õhk, temperatuur ja muu konditsioon,» loetles ta. Põikliku sõnul on uus hoone veidi väiksem kuna esiteks on see ökonoomsem ning teiseks arvestati välja vajalik ruutmeetrite arv iga inimese kohta. «Ühe inimese kohta ei ole tegelikult üldse nii palju ruumi vaja,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles